Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zout is dé oplossing voor deze huishoudelijke problemen

gebroken-ei.png

Geklungel met het opruimen van een kapot ei is verleden tijd: zout is dé oplossing tegen deze en meerdere huishoudelijke crisissen. Lees en bekijk de video!

Kapot ei

Vaak wil het niet helemaal lukken om met alleen keukenpapier je kapotte ei op te ruimen. Er lijkt geen einde aan te komen, de resten blijven liggen en alles gaat onder zitten. Gooi er flink wat zout op en pak dan pas je keukenpapier. Zeker weten dat het binnen no time schoon hebt.

Viezigheid op het strijkijzer

Als je strijkt over een sticker of plaatje van een shirt kan er nog weleens wat kleverige viezigheid achterblijven op je strijkijzer. Het wondermiddeltje zout doet goed zijn werk tegen dit probleem. Zet je strijkijzer op hoog en strooi royaal zout op een stuk vetvrij papier. Beweeg het hete strijkijzer over het papier en de viezigheid verdwijnt.

Te warme witte wijn

Als je snel een fles witte wijn of andere drank wilt koelen, zet deze dan in een emmer met ijs, water en een handvol zout. Binnen in mum van tijd is de fles ijskoud.

Vaatwasmiddel op

Zijn de vaatwasserblokjes op? Je maakt gemakkelijk je eigen vaatwasmiddel. Voeg een beetje zout, baking soda en normaal afwasmiddel samen en schep dit in het zeepbakje. Klaar!

Aangekoekte resten

Een koekenpan met aangekoekte resten? Bedek de bodem van de pan met zout en voeg een laagje water toe. Wacht 10 minuten om het mengsel de resten te laten oplossen. Gooi de pan leeg en veeg de resten weg met papier.

Rodewijnvlekken

Iedereen begint rond te rennen, want rode wijn geeft nogal gemene vlekken. Gelukkig hebben we zout. Gooi flink wat zout op de vlek, wacht vijf minuten en gooi er dan water op om het goed uit te spoelen. Probeer nu voorzichtig de vlek weg te wrijven. Voor extra resultaat kan je ook nog een scheut witte wijn over de vlek gieten.

Vuile houten snijplank

Zet deze niet in je vaatwasser, maar maak hem schoon met zout, heet water en citroensap.

Doucheprutje

Om een volgelopen douchebak te voorkomen, maak je heel gemakkelijk zelf een schoonmaakmengsel met zout voor het afvoerputje. Meng 1/4 kopje baking soda met 1/4 kopje zout. Giet dit mengsel in het putje en doe er vervolgens een half kopje azijn bij. Wacht vijftien minuten en giet er dan kokend water bij. Doe wel handschoenen aan!

Het weer in de kleding

Zijn je kleding of handdoeken te lang vochtig geweest en hebben ze een muffige geur? Een mengsel van citroensap met zout maakt alles weer schoon. Wrijf dit in het textiel en laat het drogen, het liefst in de zon. Gooi het daarna weer in de wasmachine. Nu heb je weer heerlijk fris wasgoed.

Ook interessant