Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo zet je roaming uit op je iPhone

summerschool-digiweken.png

Onze kersverse Summer School Digiweken-rubriek is een feit! De komende weken deelt Margriet handige filmpjes waarin we laten zien hoe jij nóg meer uit je smartphone kunt halen, plus tips die het leven een stukje makkelijker maken. Deze keer: zo zet je roaming uit op je mobiele telefoon. 

Data-roaming uitzetten in het buitenland

Internetten, e-mails ophalen, een YouTube-filmpje bekijken: het gebruik van je telefoon in het buitenland kan soms heel wat kosten met zich meebrengen. Check daarom voor de zekerheid vóór vertrek of je roaming staat uitgeschakeld, om een hoge telefoonrekening bij terugkomst te voorkomen. Op vakantie kun je dan van wifi in het hotel of in een restaurant gebruikmaken om te internetten. Of vraag via je provider een bundel aan waarmee je voordelig kunt blijven internetten over de grens. Overigens werkt in Nederland alles op je telefoon nog gewoon als je data-roaming op ‘uit’ staat.

Update: nieuwe roamingregels

Roamingkosten binnen de Europese Unie zijn sinds 15 juni afgeschaft (hoera!), maar er zitten toch wat addertjes onder het gras. Alleen als je meer tijd thuis doorbrengt dan in het buitenland, kun je roamen tegen het thuistarief. Verder zijn providers verplicht een royale hoeveelheid data te bieden. Vraag na hoeveel dit precies is. Zit je vaak op ‘grote’ apps als Instagram, YouTube of Facebook? Dan ben je sneller door die hoeveelheid heen. Ga je maar een dagje de grens over, bijvoorbeeld naar België of Duitsland, en kom je dezelfde dag weer terug? Dit geldt als normaal thuisgebruik. Je provider mag dit niet in rekening brengen.

Roaming uit? Zo doe je dat
Het is helemaal niet ingewikkeld om roaming op je iPhone uit te zetten. In het filmpje hieronder zie je hoe je dat doet.

  • Ga naar Instellingen.
  • Klik vervolgens op Mobiel netwerk.
  • Daar zie je roaming al staan.
  • Klik op Opties mobiele data en schuif de schakelaar bij Dataroaming uit.
  • Het groene knopje wordt nu wit.

Wil je wel bellen en gebeld kunnen worden, maar liever helemaal geen gebruikmaken van je data in het buitenland? Zo pak je dat aan.

  • Extra optie: Mobiele data uitzetten.
  • Ga naar Instellingen.
  • Klik op Mobiel netwerk en schakel Mobiele data uit.

Lees ook

Bekijk ook

Zo zet je je favoriete sites op het beginscherm van je iPad en telefoon:

Beeld | iStock, KIJK

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant