Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo zet je NL-Alert aan op je telefoon, in 3 stappen

summerschool-digiweken.png

De komende weken deelt Margriet handige filmpjes waarin we laten zien hoe je nóg meer uit je smartphone kunt halen, met tips erbij om het een stukje makkelijker maken. Deze keer: zo zet je NL-Alert aan op je telefoon, uitgelegd in drie heldere stappen.

Is je telefoon nog niet ingesteld voor het ontvangen van berichten in een noodsituatie? Lees snel verder om te zien hoe je dat doet.

Wat is een NL-Alert?

Het NL-Alert-systeem is bedacht om burgers via hun mobiele telefoon snel op de hoogte te brengen van de stand van zaken, bijvoorbeeld bij grote incidenten, een terroristische aanslag, noodweer of een uitslaande brand in de omgeving. In een NL-Alert-bericht op je telefoon staat aangegeven wat er aan de hand is én wat je kunt doen – bijvoorbeeld het sluiten van ramen en deuren. De overheid test het systeem twee keer per jaar en vanaf 2020 zal NL-Alert ook de sirenes in de omgeving, die elke eerste maandag van de maand om klokslag twaalf uur te horen zijn, vervangen.

NL-Alert aanzetten op je telefoon

Op sommige telefoons staat het ontvangen van NL-Alert al ingesteld bij aankoop van je toestel. Is dat niet het geval? Dan kun je de noodmelding zelf inschakelen. Dit is heel simpel! Margriet legt in drie stappen uit hoe je dat doet. Daarnaast kun je de video hieronder bekijken.

Stap 1
Open ‘Instellingen’ op je mobiele telefoon.

Stap 2
Klik vervolgens op ‘Berichtgeving’.

Stap 3
Scroll naar beneden en zie daar… ‘Noodmeldingen’.
Even op ‘aan’ zetten en vanaf nu ontvang je altijd een bericht van de overheid bij noodsituaties.

Lees ook

Bekijk ook

Ga je op vakantie? Zo zet je roaming uit op je iPhone:

Beeld | iStock, KIJK

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant