Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó vaak zou je je keukenspons moeten vervangen

zo-vaak-zou-je-je-keukenspons-moeten-vervangen.jpg

Hoewel de vaat schoon lijkt te worden met een keukenspons, vergeten we wel eens dat dit een bron van bacteriën is. De spons moet dan ook vaker vervangen worden dan je denkt.

Véél vaker…

Bacteriën

Wanneer je de keukenspons niet schoonmaakt na gebruik, groeien er steeds meer bacteriën op. Dat komt omdat de keuken een vochtige plek is, wat het een ideale broedplaats maakt voor bacteriën. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar je kunt er ook nog eens heel ziek van worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Vervangen

Uit onderzoek is gebleken dat je de keukenspons het beste wekelijks kunt vervangen. Dit is wel afhankelijk van hoe vaak je de spons gebruikt. Bij dagelijks gebruik zul je de spons dan ook sneller moeten vervangen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Reinigen

Om voor nog meer hygiëne te zorgen, is het verstandig om de spons na gebruik goed te reinigen. Hierdoor kun je deze langer gebruiken. Laat de spons bijvoorbeeld vijf minuten weken in een kopje met verdund bleekmiddel of azijn, dit doodt verschillende ziektekiemen. Een andere methode is om de spons in water met zeep te weken, deze uit te wringen en vervolgens in de magnetron te stoppen. Let er hierbij wel op dat de spons niet verbrandt. Over het algemeen zou twee minuten voldoende moeten zijn.

Bron: Marie Claire 
Beeld: Getty Images

Ook interessant