Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo maak je van een mason jar een hippe lamp

Een beetje klusser draait er zijn of haar hand niet voor om een lamp op te hangen. En wat is er leuker dan dat je daarvoor een DIY-lampenkap gebruikt?

Gebruik een mason jar

Een lampenkap maak je lekker zelf van een leeg jampotje. Gebruik het liefst een mason jar, de van oorsprong Amerikaanse weckpot die je tegenwoordig veel ziet om salades in te maken. Mason jars zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook het geschiktst om deze klus mee te klaren.

De mason jar heeft dezelfde functie als onze al-oude weckpotten. De rubberen rand, ofwel afneembare weckring, zorgt ervoor dat de inhoud van de pot hermetisch kan worden afgesloten en er geen zuurstof bijkomt. De afneembare deksel en de ‘metalen’ band geven je in deze DIY-klus nét dat beetje voorsprong om je lampenkapproject te laten slagen.

 

 

Wat heb je nodig?

  • mason jar
  • fitting aan een snoer + peertje
  • markeerstift
  • een lange spijker
  • snijplank
  • schuurpapier
  • hamer

Hoe ga je te werk?

Schroef de deksel van de jampot af en leg de ‘metalen’ band op de snijplank neer. Schroef de lamp uit de fitting en omcirkel het tussenstuk van de fitting met een stift op de metalen band. Pak de spijker en hamer en sla gaatjes in de cirkel totdat je deze volledig uit de metalen band kunt buigen. Schuur de cirkel glad met het schuurpapier. Plaats de schroefdeksel om de fitting + snoer, en plaats de metalen band met cirkel op de fitting en schroef deze vast door het tussenstuk en het peertje daar bovenop te schroeven. Hang je nieuwe peertje in de pot, deksel erop en klaar!

Bekijk de video als voorbeeld.

Bron: Leaf.tv

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Nog meer leuke DIY-projecten: 

Zo maak je in een paar tellen het perfecte schort
Creatief: van T-shirt naar plantenhanger
Zelf maken: botanisch servies

Kijk ook: 

Ook interessant