Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo krijg je spekjes pas écht krokant

om-meteen-uit-te-proberen-zo-krijg-je-spekjes-pas-echt-krokant.jpg

Geen stamppot is compleet zonder uitgebakken spekjes, maar dan moeten ze natuurlijk wel krokant zijn. Het gebeurt alleen íets te vaak dat we een halfuur in de keuken staan en de blokjes spek in de pan verbranden, of dat ze nog zo slap en vet zijn. Dit is dé truc om ze snel en makkelijk lekker krokant te krijgen. 

In de pan?
Wanneer je spekjes wilt bakken, denk je al snel aan de koekenpan en gooi je er een beetje olie of boter bij. Nee! Berg die pan maar snel weer op, dé oplossing hiervoor is… de magnetron!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Magnetron
Huh, de magnetron? Ja, echt. Op die manier krijg je de knapperigste spekjes ooit! En je hoeft er maar een paar dingen voor te doen: snijd de spekjes in kleine stukjes en leg ze in een magnetronbestendige schaal.

Om het gespetter – wat je wél met de pan hebt – te voorkomen, dek je de schaal af met keukenpapier. Stop de punten van het keukenpapier onder de schaal zodat het papier niet kan wegwaaien. Als laatste schakel je de magnetron in op 600 watt en reken je voor 100 gram spek vier minuten. En klaar! Nu kun je genieten van de heerlijke stamppotjes met knapperige spekjes.

Bron | Kookfans
Beeld | iStock

Ook interessant