Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo handig is zuiveringszout!

zo-handig-is-soda.png

Vrouwen spenderen jaarlijks veel geld aan beautyproducten. Maar wist je dat je alleen maar in je keukenkastje hoeft te kijken? Met zuiveringszout, een ander woord voor baksoda, kun je meer dan alleen taarten bakken. 

Schoon haar

Een goede tip tegen vet haar: voeg wat zuiveringszout toe aan je shampoo en was hier vervolgens je haar mee. Je kunt de shampoo ook gewoon achterwege laten en 1 deel zuiveringszout mengen met 3 delen water. Doe het in een plantenspuit, spuit het op je haar en kam goed door. Spoel je haar daarna uitgebreid uit.

Witte tanden

Uit verschillende studies gepubliceerd in het Journal of clinical dentistry blijkt dat tandpasta met zuiveringszout niet alleen effectief is tegen tandplak, maar ook kan helpen om je tanden witter te maken. Zelf maken? Meng wat aardbeien met zuiveringszout. Borstel dit gedurende een paar minuten op de tanden en poets daarna met gewone tandpasta na om resten te verwijderen. Let op: doe dit niet meer dan twee of drie keer per maand, want te veel appelzuur (zit in de aardbeien) beschadigt je tandglazuur.

Tegen een verbrande huid

Met baksoda kun je de huid van je roodverbrande schouders kalmeren. Meng zuiveringszout met water en leg dit met een washandje op de zonverbrande huid. Ook helpt dit mengsel volgens de American Academy of Dermalotology bij jeukende insectenbeten, bijensteken en uitslag. Zuiveringszout neutraliseert de prikkelende huid en herstelt de pH-waarde.

Splinters verwijderen

Er is een makkelijke manier om kleine, vervelende splinters te verwijderen. Leg het pincet voorlopig even weg en maak een pasta van zuiveringszout en water. Smeer het op de plek met de splinter en dek af met een pleister. Zuiveringszout helpt de huid op te zwellen waardoor de splinter naar de oppervlakte komt. Na ongeveer 24 uur pak je je pincet erbij en kun je de splinter er makkelijk uittrekken. Zo niet, herhaal dan het proces.

Deodorant

Je kunt zelfs zuiveringszout gebruiken in plaats van je deodorant. Een mespuntje gemengd met water zorgt voor een mengsel dat fungeert als een natuurlijke deo. Als het mengsel niet bindt, voeg dan nog een beetje maïzena toe en poeder het onder je oksels. Zuiveringszout is ook een goedkope manier om nare geurtjes uit schoenen te verdrijven.

Verkleurde nagels

Verkleurde nagels laten je handen er ouder uitzien. Maak ze weer mooi met een pasta van waterstofperoxide en zuiveringszout. Wrijf dit met een borsteltje onder en op je nagels. Let het er een paar minuten op zitten en spoel het af onder de kraan. Blijft de gele kleur aanhouden? Ga maar even langs de huisarts, want dan kan het ook een schimmelinfectie zijn.

Ruwe huid

Een ruwe huid kun je heerlijk zacht maken door met zuiveringszout en een beetje water een scrub te maken. Wrijf het op je ellebogen, voeten, handen en andere plekken. Spoel na een paar minuten schoon. Gebruik dit mengseltje echter niet op een beschadigde huid.

Zilveren sieraden

Ook zilveren sieraden die er niet meer zo zilver uitzien hebben een goeie aan zuiveringszout. Giet bijna kokend water in een kleine kom en dompel je sieraden erin. Voeg vervolgens een eetlepel zuiveringszout en een vel aluminiumfolie toe. De combinatie van water en zuiveringszout helpt de aanslag van je sieraden te verwijderen door het te binden aan de folie. Draai daarna de sieraden rond, zodat ze allemaal contact maken met de aluminiumfolie. Spoel daarna de sieraden en wrijf ze droog met een zachte doek.

Wat is jouw gouden tip met zuiveringszout? 

Ook interessant