Zo ga je veilig om met social media tijdens je vakantie
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo ga je veilig om met social media tijdens je vakantie

vrouw-zomer-tablet.jpg

In je enthousiasme deel je de foto van je ticket naar de tropen het liefst direct op Facebook. Het is echter verstandig om terughoudend te zijn in het delen van je vakantiepret op social media; inbrekers kunnen immers ook toegang krijgen tot die informatie. Hoe ga je veilig om met social media tijdens je vakantie?

  1. Schakel de mogelijkheid om een locatie bij een bericht of foto aan te geven uit. Inbrekers zien zo in een oogopslag dat je niet thuis bent.
  2. Bedenk voordat je iets op social media deelt – zoals nieuw aangeschafte, waardevolle spullen – of je dat echt wel aan iedereen wilt laten zien. Beperk sommige informatie liever tot goede vrienden en familie.
  3. Bekijk je onlineberichten eens alsof je een vreemde bent. Kun je uit de gedeelde gegevens precies opmaken waar je woont? Wis dan de berichten waaruit dit duidelijk wordt.
  4. Post geen foto’s van tickets of vertrek- en aankomstdata op social media. Dieven weten op die manier precies wanneer ze hun slag kunnen slaan.
  5. Wacht met het plaatsen van je vakantiekiekjes tot wanneer je thuis bent. Een kiekje van je uitzicht op een tropisch strand is al genoeg om inbrekers te triggeren.

Bron | Distinctive Doors

Dit is een gedeelte uit het dossier Veilig op reis uit Margriet 2017-27.

Tekst | Cintha Rood
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant