Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zelf wasverzachter maken? Dat doe je zó

probeer-deze-tips-en-middeltjes-als-je-wasmachine-stinkt.jpg

Wasverzachter maakt je wasgoed niet alleen heerlijk zacht, vaak zorgt dit middel ook voor een heerlijke geur. Wist je dat je ook eenvoudig zelf wasverzachter kunt maken?

In de video van LibelleTV wordt uitgelegd welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de wasverzachter maakt. De video laat je drie varianten zien: een die bestaat uit azijn, etherische olie en water, de tweede variant is gemaakt van conditioner, azijn en water en de derde versie bestaat uit baking soda en azijn.

Bekijk snel onderstaande video. Succes!

Zó kun je wasverzachter ook gebruiken

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken als schoonmaakmiddel? Deze tip om roestvrijstaal vet- en vlekvrij te houden vonden we op ikzoekeenschoonmaakster.nl: behandel rvs met wat verdunde wasverzachter.

Ook je wollen kriebeltrui kun je aanpakken met wasverzachter. Hoe? Je kunt de wollen trui eerst even in water met wat wasverzachter leggen. Daarna in een badlaken rollen en handoekdroog maken. Vervolgens doe je er een plastic zak omheen en leg je de trui een dagje in de vriezer. Als je ’m er een dag later uithaalt en ontdooit, zal-ie niet meer kriebelen. Lees hier meer tips tegen kriebeltruien.

Bronnen | libelletv.nl, ikzoekeenschoonmaakster.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant