Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zelf sla laten groeien? Het kan met een glas water

zelfs-sla-laten-groeien-het-kan-met-een-glas-water.jpg

Eet jij het liefst overal sla bij? Dan is het eigenlijk zonde om hier elke keer voor naar de groenteboer of supermarkt te gaan. Het is namelijk hartstikke makkelijk om zelf thuis sla te laten groeien.

En het fijne is: je hebt er geen hele moestuin voor nodig. Je kunt namelijk al je eigen sla laten groeien met niet meer dan een glas water. Je moet er wel een klein beetje geduld voor hebben, maar dan heb je ook wat!

Hoe kun je zelf sla laten groeien?

Om te beginnen heb je het afgesneden uiteinde nodig van een krop sla, een glas met wat water én tien dagen geduld. Het duurt namelijk wel een paar dagen voordat de krop sla ook daadwerkelijk gaat groeien. Snijd eerst het harde, onderste stuk van de krop sla af en stop deze in een glas. Vul het glas vervolgens met water en zorg ervoor dat de onderkant van de krop een paar centimeter onder water staat. Zet het glas vervolgens bij een raam neer waar genoeg zonlicht naar binnen komt.

Lees ook: Zoete aardappel over? Zo laat je er een kamerplant uit groeien

Handige video

Je zult zien dat de sla al na een paar dagen begint te groeien, maar voordat je er echt sla van kunt eten moet je zeker zo’n tien dagen wachten. Mocht je het nu leuk vinden om de sla later nog verder te laten groeien, kun je deze ook verpotten in de grond. In deze video kun je nog eens stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | YouTube
Beeld | Getty Images

Deze week ligt Margriet 12 in de winkel, met Bibian Mentel als gasthoofdredacteur. Een enorme eer, vinden wij. Het nummer is een kijkje in haar leven, en zoals Bibian zelf zegt: “Een herinnering aan mij voor mijn vrienden en mijn gezin, maar hopelijk ook een mooi document over omgaan met tegenslagen en de liefde voor het leven.” Het nummer ligt nu in de winkel en is te bestellen via deze link.

Ook interessant