Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Geen bloemenvoeding bij je boeket gekregen? Met deze ingrediënten kun je het zelf maken

bloemenvoeding-maken.jpg

Heb je een mooie bos bloemen gekocht? Meestal krijg je daar een zakje bloemenvoeding bij om het boeket zo lang mogelijk goed te houden. Heb je dat niet gekregen? Geen paniek. Je kunt bloemenvoeding ook heel eenvoudig zelf maken. 

De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. 

Zelf bloemenvoeding maken 

Om bloemenvoeding zelf te maken heb je drie ingrediënten nodig: suiker, bleek en citroenzuur. Suiker is het voedende ingrediënt, citroenzuur helpt de pH-waarde van het water te verlagen – wat het aangenamer maakt voor de bloemen – en bleek helpt het water te reinigen. Zo maken bacteriën en schimmels minder kans om je boeket om zeep te helpen.

Heb je de drie ingrediënten verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het is heel belangrijk dat je de juiste verhoudingen gebruikt, omdat dit anders aan je ogen en neus kan irriteren. Houd de volgende hoeveelheden aan:

  • 950 milliliter water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bleek 
  • 2 theelepels citroensap (limoensap kan ook) 

Aan de slag

Snijd eerst je bloemen schuin af met een scherp mesje, zodat deze alvast klaar zijn om straks in het water met de bloemenvoeding gezet te worden. Vul vervolgens een vaas met 950 milliliter water. Meng in een grote kom de suiker, bleek en citroensap tot de suiker bijna volledig is opgelost. Roer totdat het mengsel bijna helder is. Voeg dit toe aan de vaas met het water.

Roer dit weer door, totdat dit goed met het water vermengd is. Zet vervolgens je bloemen zo snel mogelijk in de vaas, zodat ze alle voedingsstoffen uit het mengsel op kunnen nemen. 

Lees ook: Met déze tips kun je je boeket bloemen zo lang mogelijk goed houden

Niet bewaren 

Heb je ongebruikte bloemenvoeding over? Bewaar dit niet, maar gooi dit dan direct weg door de gootsteen. Als je zelf bloemenvoeding wil maken, doe dit dan altijd per boeket en experimenteer niet met de verhoudingen om dampen met irriterende stof te voorkomen. Hangen je bloemen met je zelfgemaakte bloemenvoeding na een tijdje toch slap? Dan kun je deze tips nog proberen om ze weer op te knappen.

Bron | The Spruce
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant