Tips & Tricks

Dit is de beste manier om je yogamat schoon te maken

yogamat-schoon.png

Bij yoga sta je meestal met blote voeten op de yogamat. Dat is niet altijd een fijne gedachte – vooral als je een mat met de rest van de yogaschool deelt. Gelukkig is het geen ingewikkelde klus om je yogamat schoon te maken.

Met deze handige truc sta jij binnen een minuut weer op de mat.

Een yogamat zit vol met bacteriën

Of je ‘m nu uitrolt in de sportschool of gewoon thuis: de yogamat heeft veel te verduren. Je moet je yin yoga erop uitoefenen en net als je sportkleding, is je mat ook een goede plek voor bacteriën. Zoals de bacterie ‘Propionibacterium aces’, waarmee je huid en talgklieren aangetast kunnen worden. Jikes! Wanneer je er langer plezier van wilt hebben, is het dus belangrijk dat je je mat goed onderhoudt. En de oplossing heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Zo krijg je een yogamat schoon

Je wonderelixer bestaat uit drie ingrediënten: een citroen, soda en een schone spons of doek waarmee je over de yogamat gaat. Volg vervolgens dit stappenplan:

  1. Doe een theelepel met soda en citroensap in een kleine kom. Je kunt de citroen persen, maar kant-en-klare citroensap werkt ook goed.
  2. Vul de kom verder met water en roer alles door elkaar.
  3. Dip de spons of het doek in het goedje en ga ermee over de mat heen.
  4. Maak de mat schoon met een natte doek.
  5. Vergeet de andere kant niet! Deze wordt namelijk vaak vergeten en is net zo belangrijk als de kant waar je op staat.

Het drogen van de yogamat

Om de mat goed te drogen, leg je hem languit op een handdoek. Rol deze vervolgens in elkaar waardoor de handdoek in de yogamat zit. Rol de handdoek er daarna weer uit en hang de yogamat op om aan de lucht te drogen. Aan de zon drogen is niet handig, want hierdoor kan de yogamat beschadigd worden. Het rubber kan namelijk gaan smelten en hierdoor heb je sneller een kans dat de mat kapot scheurt.

Citroen desinfecteert de yogamat

Na het drogen is de yogamat weer klaar voor gebruik en vrij van bacteriën. Citroensap is namelijk een natuurlijk product dat desinfecteert en ervoor zorgt dat de mat weer schoon ruikt. Het is daarom niet voor niets een milieuvriendelijk schoonmaakproduct. De soda zorgt ervoor dat hardnekkige vlekken makkelijk van de mat gescrubd worden.

Dit is een van de best verkochte yogamatten op Bol.com:

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | PureWow, MetroNieuws, Yogi Surprise, Freedom Genesis
Beeld | iStock

Ook interessant