Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Woonkamer snel en simpel opfrissen? Dat doe je met deze tips & tricks!

hen_farmer_farmero_jake_jacky-2.jpg

In een handomdraai je woonkamer voorzien van een fris en nieuw uiterlijk, zonder dat er meteen een verfkwast of behanglijm aan te pas komt? Met deze simpele trucs en fijne shoptips ben je zo klaar!

Soms heb je zin om de woonkamer te voorzien van een nieuwe look, maar geen zin om de boel te verbouwen. Waar begin je dan? Gewoon, bij deze stylingtips van woonmodehuis Henders & Hazel. Goed nieuws: je kunt meteen lekker shoppen.

Spelen met kleur

Niks mis met een neutrale basisinrichting, die leent zich prima om te spelen met kleur. We zijn snel geneigd om voor veilig te kiezen, maar spring eens uit de band en laat je verrassen door het effect van een paar knallende eyecatchers of accessoires in verrassende, warme tinten zoals vergrijsd groen en vergrijsd bordeauxrood. Ook pasteltinten zoals mint en roze zijn echte trendkleuren. Zet bijvoorbeeld rondom de eettafel stoelen in verschillende kleuren voor een vrolijk en afwisselend effect. Wist je trouwens dat je de Margriet-eetkamerstoelen van Henders & Hazel (zie hieronder in de shopping) helemaal zelf samenstelt en per stoel de kleur en/of afwerking kunt bepalen?

Kaarsen, kaarsen en nog eens…..

Een absolute sfeermaker in elke kamer. Nieuwe kaarsen in frisse kleuren geven je huis direct een fris, nieuw tintje. Maar: te veel kaarsen op verschillende plekken kunnen het rommelig maken. Zet liever een flinke hoeveelheid kaarsen bij elkaar. Samen vormen ze een echte eycatcher en het geheel blijft overzichtelijk. Het staat mooi als je op een dienblad verschillende kaarsen in allerlei hoogtes en diktes zet, afgewisseld met een vaasje of vetplant in een leuk potje dat wat kleur betreft past bij de kaarsen.

De kracht van kussentjes

Kussentjes zijn net schoenen: je hebt er nooit genoeg. Ze zijn het ideale middel om je huis in een handomdraai een nieuwe sfeer te geven. Je oude kussens leg je gewoon (in een afgesloten tas) op zolder, totdat je weer zin hebt om de boel te veranderen. Slimme tip: je voorkomt dat het geheel onrustig wordt door te zoeken naar dezelfde kleurtonen. Leg bijvoorbeeld kussens op de bank die overeenkomen met de tinten van je eettafelstoelen.

Spiegels

Spiegels kunnen op een verrassende manier voor opvallende accenten in je interieur zorgen. Bovendien zijn het prima hulpmiddelen om een ruimte groter en lichter te laten lijken. Hang bijvoorbeeld in een kleine ruimte – zoals een hal – twee spiegels verticaal tegenover elkaar en zie wat een groots effect dit oplevert. Ze hoeven trouwens niet altijd te hángen. Zet een mooie grote spiegel op een kast of op de schouw met wat kleine accessoires ervoor om meer diepte te creëren en laat je verrassen.

Tip: heb je een lange lege wand? Hang een aantal spiegels in verschillende stijlen en afmetingen bij elkaar voor een speels effect. Liever iets minder avontuurlijk? Hang dan drie spiegels van hetzelfde formaat naast elkaar.

Margriet en Henders & Hazel wonen samen

Wist je al dat Henders & Hazel samen met Margriet een aantal andere schitterende meubels heeft ontwikkeld? Zoals bijvoorbeeld deze Jake/Jackystoelen, een prachtige fauteuil  die je zelf kunt ontwerpen en deze robuuste tafels uit de serie Farmer en Farmero. Allemaal behoren ze tot de Margriet-collectie van Henders & Hazel.
En… (tromgeroffel) daar komt over een tijdje ook nog een prachtige bank bij. Wordt vervolgd!

Ook interessant