Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Witte wijn te droog? Met dit ijsje los je dat op

witte-wijn-te-droog-dat-kun-je-oplossen-met-dit-ijsje.jpg

Hoe drink jij je witte wijn: droog of zoet? Met een simpel trucje kun je een (te) droge wijn zoeter maken. Niet met suiker… Je hebt er een perenijsje voor nodig.

Smaken verschillen, maar niet iedereen wordt blij van een zure, droge afdronk van een witte wijn. Tip: dip er een perenijsje in. Zo word je wijn fruitiger en zachter van smaak, maar niet mierzoet.

Lees ook
Zo maak je deze heerlijk frisse witte wijn-slushies

Perenijsje in witte wijn

Want er is vast een reden dat je voor de droge en niet de zoete variant bent gegaan. Of misschien heb je iemand op visite die altijd zoete wijn drinkt, terwijl jij alleen droge wijn in huis hebt. Als je een droge wijn hebt, betekent dit dat (bijna) alle suikers van de druiven worden omgezet in alcohol. Bij zoete blijven er juist restsuikers over, en dat proef je. In de droge wijn zitten bovendien 67 calorieën en in de zoete wijn 96 calorieën. Wat dat betreft zou je droge witte wijn dus gezonder kunnen noemen.

Bron | Gezondheidsnet
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant