Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: zo verwijder je in één beweging witte pezen uit je kipfilet

witte-pezen-uit-je-kipfilet-verwijderen-zo-doe-je-dat-in-een-paar-seconden.jpg

Een lekker stukje kipfilet, daar wil je natuurlijk alles uithalen. Maar het zal je vast niet ontgaan zijn dat in het midden vaak een witte dikke pees loopt. Niet getreurd: met dit handige trucje kun je de witte pezen in één beweging uit je kipfilet verwijderen.

Bespaart je een hoop gestuntel en snijwerk. 

Witte pezen uit je kipfilet verwijderen 

De witte pezen die door het midden van je kipfilet lopen zijn niet heel smakelijk. Logisch dat je ze daarom weg wilt snijden, maar vaak snij je daarmee ook een hoop extra vlees mee. En dat is natuurlijk zonde. Daarnaast kan het best een tijdrovende handeling zijn om alle witte stukjes los te snijden. Op het socialmediaplatform TikTok dook een handig filmpje op, waarin een vrouw binnen enkele seconden de kipfilet uit de pezen verwijdert. Hiervoor heb je alleen een vork en een stukje keukenpapier nodig. 

Lees ook: Waar of niet: wordt er water in kip gespoten?

De techniek

Leg je kipfilet op een snijplank met de witte pezen naar boven. Zet de tanden van de vork op je kipfilet met in het midden het uitstekende stuk pees. Aangezien de pees glad kan zijn, komt het keukenpapier hier goed van pas. Pak het uitstekende stuk pees met het keukenpapier vast en rits zo je kipfilet langs de vork. Hiermee verwijder je de witte pezen in een soort rijgende beweging van de kipfilet, zonder rommel of hakwerk. Zie je het nog niet helemaal voor je? Bekijk de video hieronder:

@raising_krazies

Best cooking hack ever! ##cookinghacks ##tiktokmoms ##itsdinnertime ##cookingontiktok ##lifehack ##momsoftiktok ##whatsfordinner ##waitforit ##fyp

♬ original sound – raising_krazies

Malse kipfilet

Kipfilet wordt vaak bestempeld als taai of droog vlees. Zonde, want het kan juist zo mals zijn. Helaas ben je door de witte pezen uit je kipfilet te verwijderen nog niet helemaal klaar. Om een echt malse kipfilet te bereiden zul je het vlees nog moeten marineren. Doe dit met iets zuurs zoals citroen of karnemelk, hierdoor worden de enzymen in de kipfilet afgebroken en krijgt het een malsere structuur. Laat je kipfilets daarnaast eerst een halfuurtje op kamertemperatuur komen voordat je ze in de pan doet. En als laatste geldt: hoe platter en dunner het vlees, hoe malser. 

Bron | TikTok, Kookfans, 24Kitchen
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant