Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met deze tips houd je je winterkleding langer mooi

winterkleding-langer-mooi.jpg

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je koopt fantastische winterkleding, ook nog eens lekker warm, maar na één of twee jaar zit er al een gat in. Kleren van kwaliteit zouden eigenlijk een stuk langer mee moeten gaan. Hieronder lees je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Want het is natuurlijk zonde als die leuke trui maar één winter meegaat.

Houd je streng aan de wasvoorschriften

Het zit er niet voor niks aan: een waslabel. Lees dit label daarom ook echt van tevoren even door. Sommige truien kunnen namelijk al snel krimpen als je ze te warm wast. Ook de droger kan finaal zijn voor bepaalde materialen.

Tip: probeer wol zo min mogelijk te wassen. Draag onder een wollen trui een t-shirt of topje. Daardoor heeft de trui minder vaak contact met je huid.

Was winterkleding zo min mogelijk

Het is in de zomer écht ideaal: je kleren lekker buiten hangen om door te luchten. Maar hoe doe je dat nu in de winter? Een raam openzetten en een wasrek in de buurt van dat raam zetten helpt al; staat ‘ie toch nog soort van buiten. Er zijn natuurlijk ook kledingstomers die ervoor zorgen dat je kleren weer schoon en fris ruiken. Die heb je tegenwoordig voor elk budget en zijn superhandig voor als je die ene wollen trui nog één dagje extra aan wilt. Als je trui toch écht gewassen moet worden, stop hem dan binnenstebuiten in de wasmachine. Daardoor blijven de kleuren en de structuur aan de buitenkant beter.

Haal pluisjes snel weg

Je zult het misschien al ooit gebruikt hebben: een pluizendief. Een pluizendief is een apparaatje dat heel makkelijk alle pluisjes van je winterkleding haalt. Ideaal dus, zien je kleren er altijd als nieuw uit. Ook met een wegwerpscheermesje – bij voorkeur een nieuwe natuurlijk – kun je pluisjes snel en makkelijk van je kleding halen. Doe dit wel voorzichtig,want je wilt niet dat er beschadigingen komen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant