Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo kun je je winterdekbed het beste opbergen

winterdekbed-opbergen.jpg

Nu het weer aanzienlijk warmer is, is een winterdekbed een beetje overbodig. Hoog tijd dus om het op te bergen! Maar waar kun je dat het beste doen én hoe?

Wij geven je een paar handige tips.

1. Opbergbox

Veel mensen leggen hun dekbed op of in een kast, maar echt schoon is dat niet. Je wilt immers voorkomen dat er stof en schimmels in je dekbed terechtkomen. Het is dan ook het beste om een opbergbox aan te schaffen. Ga voor een plat exemplaar, want dan kun je ‘m misschien nog kwijt onder je bed of onder een kast.

2. Opberghoes

Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels die opberghoezen verkopen die je vacuüm kunt zuigen met een stofzuiger. Het voordeel van die zakken is dat er geen stof bij kan, waardoor je deken lekker schoon blijft. Daarnaast neemt zo’n zak amper plek in.

3. Koffer

Heb je ergens nog een lege koffer staan? Dan kun je daar makkelijk je dekbed in stoppen. Op die manier hoef je geen extra plek vrij te maken voor het dekbed en blijft het vrij van stof en schimmels.

Los bewaren?

Heb je niks om je dekbed in op te bergen? Bewaar het dan op een droge plek in een katoenen hoes, zoals bijvoorbeeld een oud katoenen dekbedovertrek. Katoen ademt lekker, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over schimmels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Smulders textiel
Foto | iStock

Ook interessant