Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Wil je minder op je mobieltje kijken? Zet het beeldscherm op deze kleur

vreemd-telefoontje-uit-buitenland.png

We kunnen haast niet meer zonder onze mobiele telefoon. Maar voor je het weet, zit je urenlang naar dat beeldschermpje te turen. Met dit eenvoudige trucje laat je je minder snel door je telefoon afleiden én verleiden.

Voor meer rust én een betere concentratie zou het volgens Libelle helpen om het beeldscherm op zwart-wit te zetten. Hierdoor zou je minder worden geprikkeld door de – normaal gesproken  felgekleurde – notificaties van Whatsapp, Messenger, e-mail en alle andere communicatiemiddelen. Je zou dus minder geneigd zijn om meteen je telefoon te ontgrendelen en dat berichtje te lezen.

Je leven wordt er kleurrijker van!

Nog iets wat veel mensen urenlang kan bezighouden op hun mobieltje: scrollen door de Facebookberichten en Instagramfoto’s van vrienden en bekenden. Herkenbaar? Als hun leven zwart-wit en grijs overkomt, zul je waarschijnlijk sneller je interesse verliezen en doorgaan met je eigen leven. Vergeleken met dat van je vrienden zal je leven er ineens een stuk kleurrijker uitzien!

Proberen waard

Of een zwart-wit beeldscherm je van een hardnekkige telefoonverslaving kan afhelpen, is nooit onderzocht. Het is ook niet bekend of mensen er daadwerkelijk minder vaak of lang door op hun smartphone kijken. Maar het trucje is het proberen waard, toch? Libelle zocht alvast voor je uit hoe je dat voor elkaar krijgt bij een iPhone:

De meeste Android-telefoons hebben helaas geen zwart-witoptie, maar je kunt daarmee wel het licht dimmen voor een rustiger aanblik. Doe je meteen langer met je batterij!

Lees ook

Bekijk ook:

Zo voorkom je uitschieters bij het lakken van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant