Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Watermeloen snijden zonder mes? Gebruik dit handige trucje

watermeloen-snijden-zonder-mes-probeer-dit-handige-trucje.jpg

Dol op watermeloen, maar loop je altijd te stuntelen met het mes? Dan hebben we hier de ideale oplossing. Met dit handige trucje van een vrouw op Reddit hoef je watermeloen niet langer te snijden met een mes.

En de hulp komt uit een onverwachte hoek: je badkamerkastje. 

Watermeloen snijden zonder mes

Weg met het mes en hallo flosdraad. Op Reddit laat een gebruikster namelijk zien hoe makkelijk je met een stukje flosdraad langs de randen van het vruchtvlees kunt snijden om ‘m los te maken van de schil. Hiervoor span je een stukje draad strak tussen je vingers en in een handomdraai rits je het vruchtvlees los. Vervolgens kun je het flosdraad ook gebruiken om de watermeloen zonder mes in kleinere driehoekjes te snijden. Overigens schijn je de schil van een watermeloen gewoon te kunnen eten, maar wij doen het liever zonder. Benieuwd naar de techniek? Bekijk dan hieronder het filmpje. 

Lees ook: Dit is waarom je sommige fruitpitten wel kunt eten en andere niet

Het nadeel

Het enige kleine nadeel is dat flosdraad vaak een muntsmaakje heeft. Volgens andere Redditgebruikers krijgt je watermeloen hier juist een lekker mojito-smaakje van. Maar mocht je toch de watermeloen zo puur mogelijk willen eten? Dan kun je natuurlijk ook op zoek naar flosdraad zonder smaak of bijvoorbeeld een stukje vislijn gebruiken. Daarnaast blijft de schil van de watermeloen natuurlijk te hard om ‘m helemaal met een flosdraad te snijden, dus helaas zul je daarvoor wel een mes moeten gebruiken. Maar mocht je bijvoorbeeld een groot stuk van de watermeloen willen meenemen naar je picknickdate en wil je geen bestek meesjouwen, dan komt het flosdraad perfect van pas. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, Reddit
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant