Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meest Gelezen Tips & Tricks

Je waterkoker schoonmaken? Dat kan met een handje rijst

je-waterkoker-schoonmaken-dat-kan-met-een-handje-rijst.jpg

Als je een waterkoker hebt, zult je het herkennen: er drijven weleens kalkschilfers in. Niet zo smakelijk, want we houden graag alles schoon. Wist je dat je je waterkoker heel gemakkelijk kunt schoonmaken met rijst?

Je hebt voor dit simpele trucje maar een handjevol rijst nodig.

Waterkoker schoonmaken

Er zijn veel trucjes om je waterkoker schoon te maken. Zo kun je je waterkoker schoonmaken met schoonmaakazijn, maar je wilt natuurlijk niet dat je kopje thee vervolgens naar azijn smaakt. Ook kun je de waterkoker heel goed schoonmaken met een schijfje citroen of een scheutje citroensap. Maar wat nou als je dit niet in huis hebt? Dan is een handje rijst de redder in nood om je waterkoker schoon te maken.

Lees ook:
Gekookt water opnieuw koken: zo ongezond is het écht

Rijst in de waterkoker

Je komt makkelijk én veilig van kalkaanslag in de waterkoker af door de ‘m te vullen met een handvol rijst en lauw water. Laat het even weken en schud vervolgens de waterkoker zodat de kalkaanslag los komt. Spoel de waterkoker goed schoon en je hebt geen nare kalkvlekken of -schilfers meer.

Schelpen

Een ander bijzonder trucje om kalkaanslag te voorkomen is door schone schelpjes in de waterkoker te doen. De schelpen hebben namelijk de werking dat ze kalk opnemen. Vergeet de schelpjes uiteraard niet te verwijderen voordat je de waterkoker gaat gebruiken.

Het advies is om zeker één keer in de twee á drie maanden de waterkoker te ontkalken. Gebruik je de waterkoker dagelijks heel vaak nu je bijvoorbeeld meer thuis bent? Dan kun je de waterkoker zelfs het beste elke maand ontkalken.

Bron | Tips van Oma
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant