Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo krijg je je was voortaan een half uur eerder droog

zo-krijg-je-je-was-voortaan-een-half-uur-eerder-droog.jpg

Geduld is natuurlijk een schone zaak, maar zo nu en dan zou het fijn zijn als bepaalde dingen nét iets sneller kunnen gaan. Wij hebben daarom een handige tip voor je als het gaat om het drogen van je was.

Er is namelijk een manier om je was nóg sneller droog te krijgen in de droger.

Droge thee- of handdoek

Met een droger krijg je je was natuurlijk al een stuk sneller droog, dan wanneer je het aan de lucht laat drogen. Toch blijkt er zelfs een manier te zijn om het droogproces in de machine te versnellen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een droge thee- of handdoek, die je bij je was in de droger gooit.

Lees ook: híer is dus dat klepje op je wasmachine voor

Zo werkt het

De Australische schoonmaakgoeroe Shannon Lush onthulde onlangs in een televisieprogramma dat dit haar manier is om de was sneller droog te krijgen. “Als je een droge theedoek bij de was in de droger gooit, droogt het een derde van de tijd sneller. De theedoek transporteert en absorbeert het water. Ook verspreidt het water beter over de oppervlakte, zodat de droger beter zijn werk kan doen,” aldus Lush.

Was half uur sneller droog

Klinkt natuurlijk ideaal, maar werkt zoiets wel echt? De redacteuren van de site Good Housekeeping hebben het getest en hun conclusie is duidelijk: het gebruiken van een droge theedoek zorgt ervoor dat je het droogproces met maar liefst een half uur versnelt. Als je dus een keertje in tijdnood zit en het drogen van je was wilt versnellen, dan is dit de ideale manier om dat voor elkaar te krijgen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant