Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Warm blijven zonder verwarming? Zó doe je dat

warm-blijven-zonder-verwarming-zo-doe-je-dat.jpg

Nu we allemaal weer vaker thuis zitten en het wat kouder is, staat de verwarming meestal ook weer aan. Dat kan lekker warm zijn, maar ook duur. De kosten van je verwarming kunnen namelijk erg hoog oplopen.

Met deze tips kun je warm blijven zonder de verwarming aan te zetten.

Drink iets warms

Deze ligt nogal voor de hand, maar helpt toch altijd. Door een kopje thee of koffie te drinken, krijg je het sneller warm en zul je minder snel de thermostaat hoger willen zetten. Door een verwarmd kopje vast te houden, zullen je handen al opwarmen en krijg je het vanzelf iets warmer.

Zorg dat je voeten warm zijn

Door een lekker paar dikke sokken of pantoffels te dragen, zul je het overal warmer krijgen. Wanneer je voeten warm zijn, is de rest van je lichaam dat ook sneller, want je gevoelstemperatuur is erg afhankelijk van de warmte van je voeten. Zorg er daarom altijd voor dat je iets lekker warms draagt. Vooral als je stil zit.

Doe de gordijnen dicht

Met de gordijnen dicht komt er minder kou van de ramen naar binnen. Die gordijnen dienen eigenlijk als een goedkoop stukje extra isolatiemateriaal, dus! Vooral zwaardere gordijnen houden de kou goed buiten en de warmte goed binnen. Natuurlijk is het niet heel gezellig om overdag met dichte gordijnen te zitten, maar wél een goede manier om ’s nachts de warmte van de dag goed vast te houden, zodat je de volgende morgen niet in een ijskoud huis wakker wordt.

Lees ook:
Kun je verkouden worden door kou?

Steek wat kaarsen aan

Kaarsen zijn een goedkope warmtebron en daarbij ook nog hartstikke sfeervol. Vooral in kleinere ruimtes brengen ze enorm veel warmte met zich mee. Ga voor een groot exemplaar dat lang brandt en je hebt er wekenlang plezier én warmte van.

Sluit de deuren

Sluit deuren van kamers waar je niet in hoeft om tocht te voorkomen en de warmte in een ruimte vast te houden. Door de deur dicht te doen maak je de barrière tussen de kou van buiten en de kamer binnen groter.

Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed houdt de kou van de vloer goed tegen én voelt ook nog eens een stuk warmer onder je voeten. Kies vooral een wat dikker kleed uit dat extra zacht aanvoelt zodat je voeten ook lekker warm blijven.

Wees actief

Zelfs als je thuis werkt, is het verstandig om soms even een rondje te gaan lopen. Al is het maar door je eigen huis. Door actief te blijven, kun je ook warm blijven zonder verwarming. Beweging stimuleert namelijk de bloedsomloop, waardoor je het warmer krijgt. Zorg er dus voor dat je regelmatig pauzes neemt en even opstaat om je benen te strekken. Dit geeft je ook weer energie om daarna weer aan het werk te gaan. Win-win.

Bron | Wikihow, Libelle
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Ook interessant