Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Waarom je het water van gekookte eieren voor je planten moet bewaren

waarom-je-het-water-van-gekookte-eieren-voor-je-planten-moet-bewaren.jpg

Gooi jij ook altijd het water van je gekookte eieren direct weg? Zonde. Het water dat in het pannetje overblijft, blijkt namelijk heel goed te zijn voor je planten.

Tijdens het koken van de eieren ontstaat er een bijproduct in het water waar je planten érg blij van worden.  

Zo zit het met die gekookte eieren

Eierschalen bevatten calcium, wat tijdens het koken in het water terechtkomt. En laten planten nou net gek zijn op calcium. Het houdt namelijk de pH-waarde van de aarde op peil. Aarde met een goede pH-waarde neemt de meeste voedingsstoffen op, wat weer voordelig is voor je plant.

Kamertemperatuur

Je kunt je eieren gewoon op de gebruikelijke manier koken, met als enig verschil dat je het water deze keer laat staan. Zorg ervoor dat het water tot kamertemperatuur is afgekoeld, voordat je het bij je planten gooit. Je kunt je planten net zoveel water geven als je normaal gesproken doet.

Lees ook:
Wat is gezonder: een hard- of zachtgekookt ei?

Bron | Apartment Therapy
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant