Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

We stoppen de vuilniszak blijkbaar altijd verkeerd in de prullenbak: zo moet het wél

vuilniszak-in-de-prullenbak-truc.jpg

Het lijkt geen hogere wiskunde, toch volgens TikTok dat we de vuilniszak altijd al verkeerd in de prullenbak stoppen. Hoe het dan wel moet? We leggen het je uit. 

En heb je last van een afzakkende vuilniszak, of ‘vergeet’ iemand steeds na een volle zak een nieuwe in de bak te doen? Ook daar hebben we tips voor.  

De vuilniszak goed in de prullenbak stoppen 

Waarschijnlijk scheur je normaal gesproken de vuilniszak van de rol af, pak je ‘m vervolgens bij de opening vast en schud je ‘m een paar keer open. Vervolgens gaat ‘ie met de onderkant naar beneden de prullenbak in. Klinkt heel logisch. Toch kan het volgens TikTok-gebruiker @ch0zi op een heel simpele manier veel beter.  

De truc 

Volgens de TikTokker kun je beter de vuilniszak op de kop houden, dus met de onderkant van de zak naar boven toe. Vouw de opening van je vuilniszak vervolgens over de randen van je prullenbak heen. Hierdoor ontstaat er een soort hoedje op de bak. Duw vervolgens de onderkant van de zak naar beneden de bak in en je bent klaar. Zo zit ‘ie altijd strak om de randen van je prullenbak. Kleine moeite, groot verschil. Kijk maar:

@ch0zi

Bro. Who knew?? Garbage bags have an inside out mode?? Lmaoo. My life is a changed

♬ Coming of Age – Blondes

Altijd een nieuwe zak 

Gaat er een wereld aan vuilniszakken-lifehacks voor je open? Dan hebben we er nog eentje. Je kunt namelijk ook efficiënt te werk gaan door een paar vuilniszakken van een rol af te scheuren en deze in elkaar in de prullenbak te doen. Herhaal dit tot er ongeveer vijf tot tien vuilniszakken in elkaar in je prullenbak hangen. Zo heb je telkens als er een vuilniszak vol is, de volgende alweer schoon in de bak hangen. 

Lees ook:
Bijzonder: déze producten worden van afval gemaakt

Haakjes aan de bak 

Blijft jouw vuilniszak nooit op z’n plek in de bak zitten en werkt ook de TikTok-tip niet? Dan is er nog een laatste oplossing: handdoekhaakjes. Plak aan beide kanten van je prullenbak een handdoekhaakje op z’n kop. Gebruik vuilniszakken met aan twee kanten lusjes die je samen kunt trekken om de zak dicht te maken. Deze lusjes kun je namelijk om de handdoekhaakjes haken. Zo blijft je zak altijd op z’n plek in de bak. 

Bron | Tips en Weetjes, TikTok, Budgetella, Libelle TV
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant