Tips & Tricks

Wist jij dat je deze 7 voedingsmiddelen kan invriezen?

wist-jij-dat-je-deze-7-voedingsmiddelen-kan-invriezen.jpg

Wanneer je kliekjes overhoudt van het avondeten is de kans groot dat je deze invriest voor volgende week. Zo bespaar je geld en voorkom je voedselverspilling. Maar wist je dat er nog veel meer producten zijn die je prima in de vriezer kunt bewaren? De onderstaande zeven voedingsmiddelen kun je ook prima invriezen.

1. Gekookte pasta

Het blijft lastig om de juiste hoeveelheid pasta, die je nodig hebt, af te meten. Je houdt vaak een grote hoeveelheid pasta over die uiteindelijk in de prullenbak belandt. Zonde, want wanneer je er een beetje olijfolie doorroert, kun je het invriezen. Zo hoef je de volgende keer ook minder pasta te koken.

2. Melk

Melkproducten zijn niet lang houdbaar, na een paar dagen wordt de melk zuur en kun je het weggooien. Wat veel mensen niet weten is dat je melkproducten kunt invriezen. Eenmaal ingevroren blijft het tot wel zes weken langer houdbaar.

3. Chips

Het klinkt inderdaad vreemd, maar ook chips kun je in de vriezer bewaren. Zo werkt het: doe de overgebleven chips in een diepvrieszak en wikkel het in folie. Je kunt de chips zo weken bewaren. Wanneer je het wilt gaan eten, laat het dan even op het aanrecht liggen. Binnen no-time is de chips weer heerlijk krokant. Ook crackers en nootjes kun je op deze manier invriezen.

Lees ook: Zó kun je het energieverbruik van je koelkast of vriezer aanzienlijk verminderen

4. Kaas

De kans is groot dat je grotere stukken kaas koopt, omdat dit prijstechnisch voordeliger is. Alleen kan het dan lastig zijn om de kaas voor de houdbaarheidsdatum op te krijgen. Geen probleem: want kaas kun je in de vriezer bewaren. Zachte kazen blijven ongeveer een maand goed in de vriezer, hardere kazen tot wel zes maanden.

5. Koekjes

Je kunt koekjes natuurlijk in een koektrommel bewaren, maar vaak worden ze na twee weken al slof. Wanneer je ze in huishoudfolie wikkelt kun je ze tot zes weken in de vriezer bewaren. Als je de koekjes ontdooit zijn ze nog even knapperig als zes weken geleden.

6. Avocado

Meestal heb je aan een halve avocado wel genoeg om je cracker mee te beleggen. De andere helft bewaar je in de koelkast en gooi je na een week weg. Zonde, want de groene vrucht kun je invriezen. Zo werkt het: prak de overgebleven stukken avocado en stop het in een diepvrieszak. Op deze manier heb je ook altijd de basis voor guacamole bij de hand.

7. Kruiden

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn: het bewaren van verse kruiden. In de koelkast tussen nat keukenpapier worden ze vaak bruin en in een pot drogen ze vaak uit. De oplossing is eigenlijk heel simpel, je kunt je verse kruiden in de vriezer bewaren. Spoel de kruiden schoon onder de kraan en dep ze vervolgens voorzichtig droog. Leg ze op een bord en dek de kruiden af met folie. Eenmaal bevroren stop je ze in een diepvrieszak en kunnen ze terug de vriezer in, totdat je de kruiden weer nodig hebt.

Bron | Libelle
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant