Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Op déze manier kun je vlekken behandelen op fluwelen kussens

op-deze-manier-kun-je-vlekken-behandelen-op-fluwelen-kussens.jpg

Tegenwoordig kunnen we niet genoeg decoratieve kussentjes op de bank hebben. In alle soorten en maten zie je ze voorbij komen. Toch kan het voorkomen dat er op kussens, bijvoorbeeld fluwelen kussens, vlekken komen.

Gelukkig is het heel gemakkelijk om deze weer schoon te maken.

Fluwelen kussens

Kussens met vlekken erop vindt niemand mooi. Helaas is een ongelukje snel gebeurd en kan het zijn dat er vlekken ontstaan op fluwelen kussens. Denk aan het morsen van thee of een stukje taart wat van het schoteltje valt. Als dit gebeurt is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Bij deze milde vlekken kun je het beste een schone absorberende doek vochtig maken met lauwwarm water en voorzichtig op de vlek deppen. Ga vooral niet wrijven, want dan duw je de vlek verder in de stof.

Hardnekkige vlekken

Zie je pas later dat er een vlek op een kussen zit, is de vlek al opgedroogd of is het een hardnekkige vlek? Maak dan een sopje met lauwwarm water en een mild afwasmiddel. Dompel dan een schone doek in het sopje en wring helemaal uit. Dep vervolgens met de doek op de vlek tot deze verdwijnt. Is de vlek zo hardnekkig dat het niet beter lijkt te worden, gebruik dan een zachte tandenborstel. Maak deze vochtig en boen voorzichtig over de vlek. Dep daarna alsnog met een schone vochtige doek.

Lees ook:
De bank schoonmaken? Zo pak je dat aan

Opdrogen

Nadat je de vlekken hebt behandeld op de fluwelen kussens, kun je deze het beste laten drogen aan de lucht. Wil je deze toch snel laten drogen, gebruik dan een föhn op de koudste stand. Zorg daarnaast voor voldoende afstand, anders kunnen er brandvlekken ontstaan.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant