Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Vieze hondengeur in huis? 7x dít kun je ertegen doen

whats-going-on-out-there.jpg

Jij ruikt het misschien al niet meer, maar voor je gasten is het iets minder fijn: die scherpe, sterke hondengeur die misschien in je huis rondhangt. Hoe kom je er vanaf?

Want hoe gezellig een hond in huis ook is, die geur vindt niemand lekker.

1. Naar de dierenarts

Kijk eerst of de geur in je huis een normale hondengeur is, of een extreem sterke geur. In dat laatste geval kan het namelijk zijn dat er iets mis is met de huid van je hond. Hij kan een huidinfectie opgelopen hebben die de vervelende geur veroorzaakt. Het kan zijn dat je hond allergisch is voor bepaald voedsel, of een verminderde weerstand heeft. Breng daarom eerst een bezoekje aan de dierenarts, wanneer je hond erger stinkt dan normaal.

2. Hondenmand in de wasmachine

Net zoals jouw bed na een tijdje begint te stinken, wanneer je het nooit wast, zal dat bij de hondenmand en het deken ook gebeuren. En deze geur is nóg sterker, omdat honden van zichzelf een vettige huid en vacht hebben. Dit helpt om ze te beschermen tegen kou. Maar die vettigheid gaat na een tijdje ook in hun mand en dekens zitten, wat je daarna door heel je huis ruikt. Zorg er daarom voor dat je deze regelmatig wast.

3. Dagelijks ventileren

In dezelfde categorie: wanneer je slaapkamer muf ruikt na een nachtje slapen, zet je automatisch het raam open om het te laten luchten. Het is belangrijk om dit ook te doen in ruimten waar je hond veel tijd doorbrengt, om te voorkomen dat de geur in de ruimte blijft hangen.

4. Was je hond

Hoewel de hondengeur natuurlijk is en nu eenmaal bij honden hoort, kan het uiteraard geen kwaad om je viervoeter af en toe te wassen met een heerlijk geurende hondenshampoo. Gebruik een speciale shampoo die goed en verzorgend is voor hun huid, want hoe gezonder de huid, hoe minder vervelende geurtjes.

5. Geef ander voer

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar er is een vermoeden dat vers voer een hond een stuk lekkerder laat ruiken dan goedkoper brokvoer. Ook kunnen bepaalde ingrediënten in het voer van je hond, zijn huid meer laten stinken. Wij gaan immers ook minder fris ruiken wanneer we iedere dag knoflook eten. Het is dus het proberen waard om af en toe ander voer te kopen, om te kijken of dit effect heeft.

6. Droog je hond goed af

Van de geur van natte hond wordt niemand blij. Wanneer je je hond hebt uitgelaten op een regenachtige dag, kun je hem daarom maar beter zo goed mogelijk afdrogen of zelfs droogföhnen: dat scheelt een heleboel nare geurtjes.

7. Maskeren

Als laatste kun je natuurlijk de geur van je hond (die hoort er nu eenmaal ook een beetje bij) proberen te maskeren met lekker ruikende accessoires voor in huis. Zet bijvoorbeeld een verse bos bloemen, lekker ruikende geurstokjes of een set geurkaarsen neer.

Bron | Hondengeurverwijderen.nl, MCvoordieren.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant