Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

6 x zo verwijder je kauwgom uit kleding

verwijder-kauwgom-uit-kleding.jpg

Irritant. Ben je net op een bankje gaan zitten, kleeft er een stuk kauwgom aan je broek. Help, wat moet je doen? Gelukkig zijn er simpele manieren om kauwgom in kleding te verwijderen. Ook als er een stuk op je meubilair of in je tapijt is blijven plakken.

Pindakaas

De truc met pindakaas ken je misschien wel. Smeer een flinke lik op de kauwgom plek. Laat een tijdje ‘weken’ en je zult zien dat je de kauwgom er daarna zo afveegt met een papiertje, doordat deze korrelig is geworden. Of ‘was’ het kledingstuk met een lik pindakaas in de wasmachine op 30 of 40 graden, dan komt het er weer helemaal ‘kauwgomloos’ uit. In plaats van pindakaas kun je ook boter gebruiken.

Leg het kledingstuk in de vriezer

Kauwgom in kleding kun je ook makkelijk weg krijgen door het kledingstuk in de diepvries te leggen, zodat de kauwgom hard wordt. Daarna kun je ’m er met een mesje makkelijk afschrapen.

Zak met ijsblokjes

Natuurlijk kun je je tapijt en meubilair niet in de diepvries leggen, maar ook hier kun je kauwgom het best laten verdwijnen door ’m ijskoud te maken. Dan wordt de kauwgom hard en haal je ’m zo weg met een mesje. Leg een zak met ijsklontjes op de kauwgom en je hebt (bijna) hetzelfde effect.

Stickerverwijderaar

Voor wie kleine kinderen heeft, is het handig om altijd stickerverwijderaar in de kast te hebben. Maar ook als de kinderen het huis uit zijn, kan dit middel een uitkomst betekenen. Net als bij aceton zit er een stofje in dat het plakspul van stickers laat oplossen. En dat werkt ook erg goed tegen kauwgomplekken!

Weetje: Wist je dat pindakaas ook heel goed dienst doet als stickerverwijderaar? Een lik pindakaas even laten inwerken op een vlek en je poetst de sticker, plakband of het etiket zo weg!

Met een strijkijzer

Leg je kledingstuk op een stuk karton, zodat de kauwgom zich tussen de stof en het karton bevindt. Pak de strijkbout en strijk met de middelste stand op de plek waar de kauwgom zit. Die  verplaatst zich dan van de stof naar het karton. Blijf strijken totdat alle kauwgom op het karton zit. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Haarspray

Spuit een klein beetje haarspray op de kauwgomplek. Hierdoor wordt de kauwgom hard, waarna je ’m makkelijk kunt verwijderen.

Artikelen van margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen?
Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant