Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Bakliefhebbers opgelet: hierom moet je de papieren verpakking van boter niet weggooien

hierom-moet-je-de-papieren-verpakking-van-boter-niet-weggooien.jpg

Als je regelmatig bakt, weet je dat er in veel recepten staat dat je de bakvorm moet invetten met boter. Er bestaat een superhandige kooktip waarmee je dat klusje heel gemakkelijk doet, zonder dat je een kwast of je handen hoeft af te wassen.

Als enorme bakliefhebber kun je er veelvuldig en dankbaar gebruik van maken.

Verpakking van boter

Eigenlijk is het heel simpel om te onthouden: gooi de verpakking van een pakje boter nooit weg. Je kunt deze namelijk heel gemakkelijk opvouwen en bewaren in je koelkast. Zodra er in een recept staat dat je een bakvorm moet invetten, pak jij de bewaarde verpakking uit je koelkast. De bakvorm kun je nu gemakkelijk invetten met de beboterde kant van de verpakking. Supermakkelijk en je krijgt geen vieze handen!

Lees ook
Wat is nou écht de gezondste keuze: boter of margarine?

Voordelen

Je kunt natuurlijk ook een bakvorm invetten met een beetje zachte boter of olie met een kwastje, je vingers of een prop keukenpapier. Toch geeft het meer voldoening om de verpakking niet meteen weg te gooien en nog een keer te kunnen gebruiken. Het klusje is trouwens ook veel sneller gepiept omdat je geen ander materiaal nodig hebt en dus geen afwas hebt. Win-win!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Culy.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant