Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dít trucje maak je je verlepte groenten weer vers

verlepte-groenten.jpg

Niets lekkerder en gezonder dan een bord vol verse spinazie of boerenkool. Helaas vergeten we weleens dat we het in onze koelkast hadden liggen, met als resultaat uitgedroogde, verlepte groenten. Zonde!

Gelukkig is er een handig trucje waarmee je de bladgroenten weer net zo vers krijgt als bij de groenteboer.

Verlepte groenten

Natuurlijk smaakt groente het lekkerst wanneer het net vers uit de winkel komt. Maar het kan voorkomen dat je met je goede gedrag de hele koelkast hebt volgestopt met allerlei groens, maar dat je tóch net iets meer trek had in die diepvriespizza. Wanneer je eindelijk wel zin hebt in een bord verse groente, heeft de spinazie het al af laten weten: het hangt er zielig, bruin en slapjes bij.

Bak ijswater

Maar dat is geen reden om het weg te gooien. Je kunt verlepte bladgroenten weer heel makkelijk zo goed als nieuw krijgen met een handig trucje. Het enige dat je nodig hebt is een grote bak met ijswater. Geen ijs in huis? Dan kan koud water uit de kraan ook, maar ijswater werkt toch net iets beter.

Groente vers maken

Als je de bak met water klaar hebt staan, leg je hier de bladgroenten in. Zorg ervoor dat de groente volledig onder water staat. Als het steeds komt bovendrijven, kun je er eventueel een bord op leggen. Laat de groente nu minimaal dertig minuten (maar een hele nacht werkt nóg beter) in het (ijs)water staan. Hierna spoel je het water weg en gebruik je een slacentrifuge of theedoek om de groente droog te krijgen. Tada, zo goed als nieuw!

Andere groenten

Dit trucje werkt zo goed, omdat (blad)groenten voor het grootste gedeelte uit water bestaan. Naarmate de tijd vordert, droogt dit water op, waardoor de groente slap wordt. Door het in ijswater te leggen, geef je ze eigenlijk een goede drinkbeurt. De groente neemt het water op, waardoor het weer lekker vers is. En er is nóg meer goed nieuws: dit trucje werkt ook voor (snij)bonen, broccoli, asperges en verse kruiden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Purewow.com
Beeld | iStock

M27

Margriet 27 ligt in de winkel! Met deze week Isa Hoes en Medina Schuurman, een low carb weekmenu en nog veel meer leuks. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant