Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Ventilator schoonmaken? Zó kun je dat het beste doen

ventilator-schoonmaken-zo-kun-je-dat-het-beste-doen-margriet.jpg

Een ventilator is eigenlijk wel onmisbaar op dit soort warme dagen. Het zorgt ervoor dat je toch nog een beetje verkoeling hebt binnen. Maar als je ventilator het afgelopen half jaar ergens ongebruikt heeft gestaan, is de kans groot dat er aardig wat stof op zit. En je wilt natuurlijk niet de hele dag stof de lucht in blazen.

Daarom hier wat tips over hoe je je ventilator het beste kunt schoonmaken.

Wat heb je nodig?

Om je ventilator goed schoon te maken, heb je allereerst een aantal spullen nodig. Zorg ervoor dat je een vochtig doekje hebt, een beetje afwasmiddel, een stofzuiger met een slang én een schroevendraaier. Als je weleens hebt geprobeerd om een ventilator schoon te maken, dan heb je vast wel gemerkt dat het bijna onmogelijk is om bij al het stof te komen als je ventilator nog helemaal intact is. Je zal daarom eerst de ventilator moeten losschroeven om al het stof te kunnen verwijderen.

Lees ook: Handig: zo bouw je je oude ventilator om tot airco

Een ventilator schoonmaken doe je zó

Het belangrijkste is dat je er eerst voor zorgt dat de ventilator niet meer in het stopcontact zit. Schroef vervolgens de voor- of achterkant van de ventilator los en zuig eerst al het stof met de stofzuiger weg. Ga vervolgens met een vochtig doekje langs de bladen van de ventilator en voeg eventueel nog wat afwasmiddel toe als ze echt heel vies zijn. Laat vervolgens alles goed drogen voordat je de ventilator weer in elkaar schroeft.

Bron | Mind Body Green
Beeld | Getty

Ook interessant