Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Slechte nachtrust door de warmte? Híer kun je je ventilator het beste zetten

slechte-nachtrust-door-warmte-hier-kun-je-je-ventilator-het-beste-zetten.jpg

Nu de temperaturen weer omhoog schieten en de warme lucht blijft hangen in huis, kan het ’s nachts best benauwd worden in je slaapkamer. Een ventilator biedt in zo’n geval uitkomst, maar waar kun je deze het beste neerzetten om er optimaal van te kunnen genieten?

Wij leggen het je uit.

Beste plek voor je ventilator

De meeste mensen zetten hun ventilator zo dicht mogelijk bij hun bed, zodat de lucht direct op hun lichaam blaast. Klinkt als een logische gedachte, maar wist je dat het niet per se het meest effectief is? Als je in een warme slaapkamer slaapt, kun je je ventilator namelijk het beste in de deuropening zetten.

Zo werkt het

Zet allereerst je raam open en zet de ventilator in je deuropening op zo’n manier dat hij de lucht richting de gang blaast. Zo kan je ventilator de warme lucht uit je slaapkamer halen en door het luchtdrukverschil wordt de koele buitenlucht via het raam juist naar binnen gezogen. Je zult merken dat je slaapkamer een stuk koeler aanvoelt op deze manier!

Lees ook: Zo bouw je je oude ventilator om tot airco

Handige tip voor overdag

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer zo koel mogelijk blijft, is het handig om overdag je ramen en gordijnen zo veel mogelijk gesloten te houden. Pas als het ’s avonds is afgekoeld, zet je alle ramen wijd tegen elkaar open, zodat het lekker kan doorwaaien. Het heeft geen zin om dit overdag te doen, omdat er dan alleen maar warme lucht naar binnen komt.

Warm of koud douchen van tevoren?

Wist je dat het ook heel erg helpt om van tevoren gewoon een warme of lauwe douche te nemen en geen koude douche? Als je koud doucht koelt je huid namelijk wel af, maar gaat je lichaam tegelijkertijd ook weer heel hard werken om je huid weer op te warmen. Het gevolg is dat je het alleen maar nóg warmer krijgt. Neem dus een lauwe óf warme douche voordat je gaat slapen. In dit artikel kun je nog wat handige tips vinden om lekkerder te slapen tijdens een hittegolf.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Ook interessant