Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo krijg je een vastzittende ring makkelijk weer los

vastzittende-ring-loskrijgen-gebruik-dit-trucje.jpg

Heb je last van een vastzittende ring die je met geen mogelijkheid meer afkrijgt? Geen paniek. Met deze handige trucjes krijg je die te strakke ring in een handomdraai weer los. 

Zo hoeft de schaar er gelukkig niet aan te pas te komen. 

Vastzittende ring loskrijgen

Hoewel je misschien in de stress schiet wanneer je ring niet meer los lijkt te komen van je vinger, is het belangrijk om rustig te blijven. Je kunt het beste eerst proberen om voorzichtig te draaien en te trekken, voordat je met zwaarder geschut aan de slag gaat. Pak de ring om je vinger tussen je duim en wijsvinger vast, en begin eerst rustig kleine draaibewegingen te maken. Probeer ondertussen een beetje te trekken. Doe dit niet te hard, dan kan je vinger namelijk opzwellen en ben je nog verder van huis. Als de ring niet afknellend strak zit, dan kan deze techniek voldoende zijn voor het loskrijgen van de ring. 

Arm omhoog

Lukt het met het draaien en trekken nog niet? Probeer het dan eens met je arm omhoog. Door je arm een paar minuten in de lucht te houden, en dan bedoelen we echt uitgestrekt boven je schouders, verminder je de zwelling van je vinger. Hierdoor is je vinger slanker en komt de ring ook makkelijker los. 

Hand in koud water

Een andere truc voor het loskrijgen van de vastzittende ring is om je hand even in een bakje met koud water te leggen. Door warmte zet de huid vaak uit, het tegenovergestelde gebeurt bij kou. Je vinger slinkt door het koude water, waardoor je ring makkelijker loskomt. 

Lees ook: Ketting uit de knoop halen? Gebruik dit trucje

Smeren, smeren, smeren

Zetten alle bovenstaande tips weinig zoden aan de dijk? Dan is het tijd om hulpmiddelen in te schakelen. Je kunt een smeermiddel gebruiken, zodat de ring beter glijdt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een beetje zeep, vaseline, (baby)olie of shampoo gebruiken. Controleer wel eerst of het smeermiddel naar keuze veilig is voor je huid en je ring niet beschadigt. Je kunt ook de keuken plunderen en bijvoorbeeld een beetje boter of olijfolie gebruiken. Breng een flinke laag van je gekozen smeermiddel aan en draai eerst een paar keer met de ring op z’n plek, zodat het middeltje ook aan de binnenkant van de ring komt. Vervolgens kun je langzaam in draaiende bewegingen voorzichtig proberen de ring omhoog te trekken. 

Gebruik een touwtje 

Wil al het bovenstaande niet helpen bij het loskrijgen van je ring? Dan is het tijd voor het trucje met een touwtje. Hiervoor heb je een lang stuk (flos)draad, lint, veter of ander soort touw nodig. Duw het uiteinde onder je ring door. Als dit niet lukt kun je een tandenstoker, pincet of een naald gebruiken om het touwtje ertussen te krijgen. Wikkel daarna de rest van het touw strak om je vinger naar boven. Let wel op dat het geen pijn doet. Is dit wel het geval of wordt je vinger blauw? Haal het dan weer los. Als het touw of lintje om je vinger goed zit, wikkel het dan vanaf onderaan je vinger, dus bij het uiteinde onder je ring weer af. Herhaal dit totdat de ring langzaam naar boven glijdt. Klinkt het nog wat ingewikkeld? Bekijk dan hieronder de video-uitleg:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Lucardi
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant