Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dít simpele trucje heb je altijd zijdezachte handdoeken

met-dit-simpele-trucje-heb-je-altijd-zijdezachte-handdoeken.jpg

Heel vervelend, wanneer je handdoeken hard en ruw zijn, terwijl je net ontspannen uit de douche stapt. Gelukkig kun je dat met dít trucje voorkomen…

En er zitten nóg meer voordelen aan.

Te veel wasmiddel

Wanneer je handdoeken na het wassen helemaal hard geworden zijn, is dat een teken dat je waarschijnlijk te veel wasmiddel hebt gebruikt. Hierdoor kunnen er namelijk zeepresten achterblijven op de handdoek en dat zorgt ervoor dat ze hard aanvoelen.

Oplossing

De oplossing om van die harde handdoeken af te komen is eigenlijk heel simpel. Giet een scheutje witte azijn in het bakje van de wasverzachter. Je handdoeken zullen er zijdezacht uitkomen. En aangezien de was hierdoor zachter wordt, heb je ook minder wasmiddel nodig. Win-win toch?

Nog meer voordelen

Het gebruik van azijn bij het wassen heeft meer voordelen. Het verwijdert namelijk kalkaanslag in de wasmachine en het doodt sommige bacteriën. Daarnaast neutraliseert het nare geurtjes. Wil je de kleur van je kleding behouden? Laat deze dan een nachtje weken in koud water gemengd met azijn. Zo vervaagt de kleur van je spijkerbroeken ook minder snel.

Leuke artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Dit moet je niet doen met azijn

Azijn is geen vervanging voor wasmiddel. Laat je het wasmiddel weg, dan zullen niet alle vlekken uit je kleding verdwijnen. Sommige wasmiddelen voor witte was bevatten bleek. Voeg in dit geval géén azijn toe, want deze twee stoffen samen zorgen voor een chemische reactie, waarbij giftig chloorgas vrijkomt. Dit irriteert de ogen en luchtwegen en kan zelfs chemische brandwonden veroorzaken. Lees dus van tevoren goed de etiketten van je wasmiddel.

Bron: Goedgevoel.be  | Cleanipedia 
Beeld: iStock

Ook interessant