Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meest Gelezen Tips & Tricks

Wil je graag wittere tanden? Volgens een tandarts werkt dít trucje echt

trucje-wittere-tanden.jpg

TikTok is dé verzamelplaats voor allerlei handige lifehacks. Hoewel niet alles even succesvol uitpakt of veilig is, gaat er nu een trucje rond waarmee je eenvoudig wittere tanden kunt krijgen. En ook een tandarts bevestigt dat dit werkt én dat het veilig is. We leggen het je uit. 

Tijd om de fruitschaal, de groentelade en de keukenkastjes te plunderen. 

Hét trucje voor wittere tanden 

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar voor het trucje om wittere tanden te krijgen heb je alleen kiwi, komkommer en een beetje baking soda nodig. Op TikTok laat Armen Adamjan (@creative_explained) zien hoe simpel het werkt. Je prakt een paar plakjes kiwi en komkommer tot een papje. Voeg hier vervolgens een beetje baking soda aan toe en roer het tot een geheel. Je kunt ook een blender of staafmixer gebruiken om er een gladde pasta van te maken. Breng een beetje van het mengsel aan op je tandenborstel en poetsen maar. 

@creative_explained

Cucumber + Kiwi = Magic! 🤩 ##teethwhitening ##lifehack ##hack ##natural ##beautyhacks ##whiteteeth ##diy ##selfcare ##teeth ##lifehacks ##plantbased ##recipe

♬ original sound – Armen Adamjan

Lees ook: Gele tanden? Dít zijn veelvoorkomende oorzaken (en hoe je ze voorkomt)

Veilig en effectief 

Aan Bustle legt tandarts Joseph Field uit dat dit echt werkt. De combinatie van de drie ingrediënten haalt namelijk vlekken van je tanden, waardoor ze er witter uit zien. Dat komt vooral door het licht zurende effect van de baking soda en de fruitzuren in de kiwi en komkommer. Volgens TikTokker Adamjan zou de komkommer ook helpen tegen de bacteriën in je mond en zou het calcium in kiwi ook zijn werk doen. Dat benoemd Field echter niet. 

Volgens de tandarts is dit trucje voor wittere tanden niet alleen effectief, maar ook veilig. Al moet je het niet elke dag gebruiken, want dan kan het je tandglazuur aantasten. Field raadt aan om dit één keer per dag aan te brengen voor maximaal tien dagen achterelkaar. Daarna kun je dit het beste één tot twee dagen per maand herhalen, om die stralend witte lach te onderhouden. Let wel op voor je te fanatiek aan de slag gaat: je krijgt hier geen spierwitte tanden mee, maar je zou wel verschil moeten merken en er een iets witter gebit voor terugkrijgen.  

Bron | Bustle, TikTok
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant