Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Moeite met takjes kruiden ritsen? Gebruik dit trucje

takjes-kruiden-ritsen.jpg

Je hebt vast wel eens een gerecht gemaakt waarbij je verse kruiden zoals tijm of rozemarijn van de takjes moest ritsen. Klinkt makkelijk, maar vaak laten de kruidenblaadjes het steeltje maar lastig los. De blaadjes één voor één loshalen is ook een tijdrovend klusje. Daarom bestaat er een trucje om de takjes van de kruiden voortaan in een handomdraai los te ritsen. 

Het enige wat je nodig hebt ligt waarschijnlijk al in je keukenkastje.  

Takjes kruiden ritsen met een zeef

Lukt het je niet om in één beweging de takjes kruiden te ritsen en zie je stuk voor stuk de blaadjes losplukken ook niet zitten? Dan hebben we dé oplossing: de zeef. Kies een niet al te fijne zeef en steek hier de onderkant van de steel van je kruidentakje doorheen. Trek vervolgens het takje door de zeef. Hierdoor blijven de losse blaadjes in de zeef achter. 

Raspen 

Als je geen zeef hebt, of je hebt kruiden met een dikkere steel die niet door je zeef passen, dan kun je dit trucje ook toepassen op een rasp. Steek je kruiden weer met de onderkant van de steel door de rasp en trek vervolgens het takje hier doorheen. In het onderstaande TikTok-filmpje zie je de simpele techniek. 

@anet_shevchenko

В прошлый раз это видео набрало 11М, повторим? ##секретытиктока ##лайфхаки ##лайфхакидлядома ##петрушка ##lifehacks

♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

Lees ook: Déze zeven kruiden en specerijen helpen om je hersenen jong en gezond te houden

Vergiet voor zachte stelen

Het ritsen van takjes doe je vaak bij kruiden met harde stelen, omdat deze over het algemeen niet eetbaar zijn. Takjes kruiden met zachte stelen, zoals basilicum, peterselie of koriander kun je vaak wel gewoon opeten. Je kunt er dus voor kiezen om deze mee te snijden met de blaadjes. Wil je toch liever alleen de blaadjes gebruiken en heb je ook hier geen zin om ze handmatig los te plukken? Pak dan een vergiet. Ook hier steek je de kruiden weer met de onderkant van de steel door het gat en trek je ze vervolgens door het vergiet heen, zodat de blaadjes achter blijven. Sommige vergieten hebben gaatjes met verschillende formaten, dat maakt het nog makkelijker, omdat de gaatjes van een vergiet soms aan de grote kant zijn. 

Bron | MaxVandaag, Libelle.be
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant