Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dit trucje werkt je conditioner véél beter

trucje-met-conditioner.jpg

Heb je het idee dat conditioner weinig doet voor je haar en krijg je er maar geen gezonde, glanzende lokken door? Waarschijnlijk gebruik je het dan verkeerd. Gelukkig is er een simpel trucje waardoor je conditioner voortaan wel echt werkt. 

Zo zit je haar altijd alsof je net van de kapper komt. 

Een simpel trucje met conditioner 

Zit je haar altijd goed als de kapper het wast, maar lukt het je thuis niet om dit te evenaren? Daarvoor heb je niet allerlei dure haarproducten nodig of de gouden vingers van je kapper. Het simpele trucje zit ‘m namelijk in hoe je je conditioner aanbrengt. Aan InStyle legt kapper en beautyexpert Clariss Rubenstein uit dat je je haar namelijk eerst droog zou moeten knijpen, voordat je de conditioner op je lokken aanbrengt. Na het uitspoelen van je shampoo zit er namelijk veel water tussen de vezels van je haar. Door je haar eerst uit te wringen, pakt je conditioner veel beter op je haar, waardoor alle ingrediënten beter hun werk doen. Hierdoor krijg je gezonde, glanzende lokken. Rubenstein vergelijkt dit effect met een natte spons. Een spons zal volledig doorweekt niks meer opnemen, en datzelfde geldt voor kletsnat haar.

Goed uitspoelen

Heb je de tip toegepast, maar heb je nog steeds geen glanzende lokken? Dan kan het ook komen doordat je de conditioner niet goed uitspoelt na het inbrengen. Het is belangrijk om het product eerst even te laten zitten om in te trekken. Na minstens twee minuten is het tijd om dit grondig uit te spoelen. Als je dit niet goed genoeg doet, dan kunnen je haarzakjes verstoppen. Dit kan een laagje op je hoofdhuid achterlaten, waardoor je haar minder glanst. 

Lees ook:
Geen vette lokken, maar wel een vette hoofdhuid? Zo verzorg je dit het beste

Niet op je hoofdhuid 

Daarnaast is het ook verstandig om conditioner rondom je hoofdhuid zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt het beste bij je puntjes beginnen en langzaam naar boven werken tot ongeveer je oren. Als je conditioner op je hoofdhuid aanbrengt, dan kan je haar sneller vet en futloos worden. Heb je moeite om de conditioner goed door je haar te verdelen? Gebruik dan een grove (houten) kam. 

Bron | InStyle, ELLE
Beeld | Getty Images

Ook interessant