Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dit trucje maak je snel je barbecuerooster schoon

met-dit-trucje-maak-je-snel-je-barbecuerooster-schoon.png

Houtskool en aanmaakblokjes in de aanslag: we kunnen weer barbecueën! En maak je geen zorgen over het schoonmaakwerk achteraf, want met een eenvoudig trucje maak je het barbecuerooster in een paar seconden weer spic en span.

Het enige wat je nodig hebt om je barbecuerooster schoon te maken na een gezellige barbecue is aluminiumfolie.

Barbecuerooster schoonmaken

Maak een grote prop van een stuk folie en schuur hiermee de hardnekkige aanslag van het rooster. Je zult zien dat het rooster in no time weer is ‘opgepoetst’.

Wat kun je nog meer met aluminiumfolie?

Aluminiumfolie is onmisbaar in de keuken. Niet alleen kun je er voedsel mee verpakken, er zijn nog veel meer toepassingen:

Verfhulpje

Houd aluminiumfolie in de buurt wanneer je schildert. Als je bijvoorbeeld een deur gaat schilderen, draai je de folie om de deurknop zodat die niet onder de verf komt te zitten. Ook op andere plaatsen kun je de hulp van aluminiumfolie inzetten.

Ovengerechten

Om ervoor te zorgen dat ovengerechten aan de bovenkant niet te bruin worden, dek je het af met een laag folie. De folie houdt het gerecht bovendien warm en het gaart ook beter na.

Strijken

Kreukels uit kleding haal je snel weg door een stuk aluminiumfolie onder de strijkhoes neer te leggen. Aluminiumfolie weerkaatst hitte, waardoor je de kreukels er zo uitstrijkt.

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant