Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dít simpele trucje is jouw bakplaat in no-time schoon

bakplaat-schoonmaken.jpg

Misschien wel één van de rottigste klusjes in huis: de bakplaat schoonmaken. De aangebrande etensresten en het vet zijn erg lastig om eruit te krijgen. Gelukkig helpt dit trucje je uit de brand!

Voor je het weet is ‘ie weer als nieuw, of nou ja, gewoon schoon.

Azijn en baking soda

De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn azijn en baking soda. Hoe het werkt? Heel simpel. Vul je wasbak met een kopje azijn en een kopje baking soda en voeg hier warm water aan toe. Plaats de ovenplaat in de gootsteen en laat deze een half uur tot uur weken. Past ie hier niet in? Zorg er dan voor dat je ‘m helemaal vult met het mengsel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Klaar? Schrobben maar

Heb je de bakplaat goed laten weken? Dan kun je beginnen met schrobben. Het zal niet heel veel moeite moeten kosten, maar zorg er wel voor dat je alle randjes meeneemt. Hier blijven vaak de meeste resten zitten. Als al het vuil verdwenen is, kun je de bakplaat het beste zo snel mogelijk afdrogen, om roest te voorkomen. Daarnaast kan het helpen om de bakplaat in het vervolg te bedekken met een laagje bakpapier. Hoe dan ook: zet na gebruik de bakplaat gelijk onder een laag warm water, zodat het ergste vuil geen kans krijgt om aan te koeken.

Wat is jouw ultieme schoonmaak tip?

Bron: FavorFlav
Beeld: Getty Images

Ook interessant