Tips & Tricks

Met dít trucje houd je een geopende avocado veel langer vers

avocado-vers-houden.jpg

Avocado’s mogen niet in je keuken ontbreken. Ze smaken niet alleen heerlijk, maar hebben eindeloos veel gezondheidsvoordelen. Handig zijn ze echter niet, want je hoeft bij een geopende avocado maar te knipperen met je ogen of hij is al bruin. Gelukkig is dat nu verleden tijd, want met dit handige trucje blijft je avocado een stuk langer vers.

Waarom wisten we dit niet eerder?!

Bruin gespikkelde halve avocado

Soms past die hele avocado simpelweg niet op je broodje of in je salade, maar we weten inmiddels allemaal hoe lastig het is om een geopende avocado vers te houden. Hoeveel bruin gespikkelde halve avocado’s heb jij al weg moeten gooien omdat je éven vergeten was dat je ‘m nog in de koelkast had liggen? Zonde! Wij sprongen dan ook een gat in de lucht toen we op TikTok een héél handige tip voorbij zagen komen.

Lees ook: Zo kies je altijd de perfecte avocado in de supermarkt

Handig trucje

In de video is te zien hoe de geopende avocado simpelweg in een glas water wordt gedaan en in de koelkast wordt gezet. Dit zou ‘m mooi groen en vers houden. Klinkt logisch, want op deze manier komt er natuurlijk geen zuurstof bij de vrucht. Wij waren echter wel nieuwsgierig hoe lang ‘ie dan vers zou blijven in zo’n glas water, dus probeerden we het trucje zelf uit.

In het water

Online redacteur Quirine nam de proef op de som en bewaarde een halve avocado, over van de lunch, in een glas water in de koelkast. Tijdens dit zeer wetenschappelijke experiment (ahum) besloot ze te kijken of de vrucht na twee dagen nog eetbaar zou zijn. “Uiteindelijk heeft de halve avocado tweeënhalve dag in het glas water gelegen. En hij was nog helemaal mooi groen! Behalve het stukje dat uit het water stak. Het water zag er alleen wel iets minder schoon uit…”

Avocado vers houden

En de smaak? “De smaak was prima, maar de textuur van de avocado verandert wel. Je kunt er geen plakjes meer van snijden, daar is het te zacht voor geworden. Maar dat is geen probleem als je het als smeersel op brood wilt doen, of als je er guacamole van maakt. Net zo lekker. Een vriendin gaf me trouwens nog een handige tip: als je guacamole wilt bewaren, kun je er óók een laagje water op leggen om te voorkomen dat er zuurstof bijkomt. Dit giet je er later gewoon weer af.” Kortom: deze handige avocado-hack is getest én goedgekeurd. Nooit meer bruine avocado’s, hoera!

Beeld | iStock

Margriet 35 ligt in de winkel! Met deze week: een vakantiegevoel in eigen tuin creëren, zwierige zomerrokken inspiratie,  een interview met Marion Bloem en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant