Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Door déze truc blijft je chips extra lang knapperig

vrouw-chips-eten.jpg

Om ervoor te zorgen dat een aangebroken zak chips knapperig blijft, staan we soms minutenlang te prutsen met tupperware bakjes, boterhamzakjes en haarspeldjes. Gelukkig is dit nu verleden tijd.

Chips kun je namelijk gemakkelijk bewaren in de koelkast, zodat het knapperig blijft.

Bewaren

We zetten allemaal wel eens een halve zak chips of een pak aangebroken koekjes terug in de voorraadkast. Hoe je deze ook verpakt, op miraculeuze wijze worden deze producten altijd heel snel oud. De producten smaken niet meer lekker of zijn helemaal zacht geworden. Hartstikke zonde natuurlijk. Gelukkig is er dé oplossing om chips langer knapperig te houden: de koelkast.

Lees ook
Bedrijf onthult opmerkelijk feitje over de houdbaarheidsdatum van chips

Chips knapperig

In warmere landen gebruiken ze deze truc al veel langer. Vooral ongedierte is hiervan de reden, zoals mieren en vliegjes. En, wat blijkt? Na bijna een maand is zelfs de chips uit een aangebroken zak nog knapperig. Dit komt omdat er in je koelkast een systeem zit van ventilators om de lucht te koelen. Maar niet alleen dat, ook alle vocht wordt uit de lucht gehaald. Hierdoor is de lucht in de koelkast niet alleen koud, maar ook droog. Om deze reden kan er geen vocht in je favoriete chips trekken en blijft deze knapperig.

Dit trucje geldt voor meer dan alleen chips. Ook beschuitjes, crackers, borrelnootjes en koekjes kun je in de koelkast bewaren, zodat ze lekker knapperig blijven. Heel handig! Alleen een klein nadeel: je hebt nu geen excuus meer om een zak chips in één keer op te eten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | FHM
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant