Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Onverwacht bezoek? Deze troep in huis valt anderen het meest op

troep-in-huis-valt-anderen-op.jpg

Heb je onverwachts visite over de vloer en heb je geen tijd meer om het hele huis schoon te maken? Houd het dan bij een snel rondje opruimen. En daarbij vraag je je misschien af: welke troep in huis valt anderen dan het meest op? 

Dat hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je doelgericht aan de slag kunt. 

Welke troep in huis valt anderen op? 

Als je geen tijd meer hebt om het hele huis op te ruimen, houd het dan bij de troep die anderen in huis het meest opvalt. Dat zijn de volgende drie soorten:

Papieren 

Van kranten, kaartjes, bonnetjes, brieven, tijdschriften en de folders tot losse blaadjes: stapels papieren vallen anderen meestal op. Vaak verzamelt zo’n stapel papierwerk zich ook op een zichtbare plek, zoals de eettafel. En dat ziet er al snel rommelig uit, waardoor ze nog meer opvallen. Berg daarom alles het liefst op in een kastje achter een deur of in een doos, stop losse blaadjes in een map, verzamel je kranten en tijdschriften bijvoorbeeld in een mand die je ook dicht kunt doen en wees kritisch op wat er eigenlijk in de papierbak mag. 

Vuile vaat

Heb je nog een stapel afwas in de keuken? Of staan er nog lege kopjes, glazen, borden en bestek in de woon- of eetkamer? Ook dat valt anderen vaak op. Zelfs als je niet van plan was om de hele middag met de visite in de keuken te blijven staan, is het toch een goed idee om de vaat nog even snel weg te werken. 

Rondslingerende doekjes

Van vieze vaatdoekjes tot aan een rondslingerende hand- of theedoek: het valt op. Natuurlijk is het handig om er even snel een doekje bij te kunnen pakken als er iets gemorst wordt, maar berg je vaatdoekje daarna het liefst uit het zicht van de visite weer op of gooi ‘m meteen in de wasmachine.  

Lees ook: Ontspullen: 14 tips voor meer ruimte in je huis en hoofd

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Om te voorkomen dat je onverwacht bezoek telkens in een rommelig huis moet ontvangen, is het goed om elke avond tien minuten de tijd te nemen om de ergste rommel nog even op te ruimen. Zo ga je met een opgeruimd huis naar bed, en word je in een opgeruimd huis weer wakker. Het is een kleine moeite, maar je zult merken dat dit ook rust in je hoofd geeft. Daarbij helpt het om spullen zoveel mogelijk een vaste plek te geven, zodat je de ergste troep sneller kunt wegwerken. En wees daarbij ook kritisch. Zijn er spullen waar je al jaren geen gebruik meer van hebt gemaakt? Dan is het waarschijnlijk tijd om dit weg te gooien. 

Bron | RTL Nieuws, De Huishoudcoach
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant