Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met dít geniale trucje doe je veel langer met een rol toiletpapier

met-dit-geniale-trucje-doe-je-veel-langer-met-een-rol-toiletpapier.jpg

Nu iedereen in huis veel vaker thuis is, zul je dat ook merken aan de boodschappen: de koekjeslade is sneller leeg, uit de koelkast klinkt na twee dagen een echo en het toiletpapier lijkt er doorheen te vliegen. Gelukkig is er een heel handig trucje waarmee je véél langer met een rol toiletpapier kunt doen.

En nee, je hoeft gelukkig niet te vouwen of hergebruiken.

Handig trucje voor toiletpapier

Vooral ouders met kleine kinderen in huis zien waarschijnlijk het wc-papiergebruik enorm stijgen deze dagen. Logisch: kleine kinderen geven een grote zwaai aan de rol en weten niet dat het papier inmiddels een schaars goed is geworden. Een slimme moeder deelde een handig trucje op Facebook om te voorkomen dat er twee rollen per dag doorheen gaan. Wat blijkt? De rol gewoon even platdrukken kan wonderen doen!

Lees ook:
Dít zeggen je toiletpapiergewoontes over je persoonlijkheid

Even platdrukken

Als je de rol platdrukt voor je hem ophangt, is hij daarna een stuk lastiger af te rollen. Dit voorkomt dat kinderen zonder nadenken een enorme hoeveelheid toiletpapier van de rol trekken door er een enthousiaste zwaai aan te geven. Maar ook bij volwassenen werkt dit trucje: omdat je meer ‘moeite’ moet doen voor het papier, denk je er beter bij na hoeveel je nu eigenlijk van de rol pakt. En zo gebruik je automatisch enkel wat je nodig hebt, en niet onnodig veel. Handig toch? Dat scheelt weer een extra bezoekje aan de supermarkt.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goodtoknow
Beeld | iStock

Ook interessant