Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: zo maak je je toetsenbord gemakkelijk schoon

handig-je-toetsenbord-schoonmaken-doe-je-zo.jpg

Velen van ons werken nu al een jaar thuis. Nu we niet meer op tijd de deur uit moeten, wordt er vaak achter de computer ontbeten. Met als gevolg dat het toetsenbord vol kruimels zit. Kortom: je toetsenbord een keer goed schoonmaken is geen overbodige luxe.

Gelukkig is het schoonmaken van je toetsenbord makkelijker dan je denkt.

Toetsenbord schoonmaken

Voordat je daadwerkelijk met het schoonmaken van je toetsenbord begint, is het belangrijk dat je voor zover mogelijk alles loskoppelt. Denk hierbij aan opladers, USB-kabels en andere snoeren. Verwijder bij een draadloos toetsenbord de batterijen. Wanneer er nog stroom op je toetsenbord staat tijdens het schoonmaken, kunnen onderdelen beschadigen. Bij een laptop is het niet mogelijk om het toetsenbord los te koppelen.

Schudden maar

Nu alles is losgekoppeld kan het schoonmaken begin. Houd het toetsenbord ondersteboven en schud voorzichtig het vuil eruit. Behandel je toetsenbord voorzichtig. Sla deze bijvoorbeeld niet tegen de tafel om dieper gelegen vuil te verwijderen. Vooral niet als je het toetsenbord van je laptop schoonmaakt.

Lees ook: Zó voorkom je hoofdpijn als je de hele dag achter de computer zit

Stofzuigen

Als je er zeker van wilt zijn dat je al het vuil verwijdert, kun je ervoor kiezen op een speciaal toetsenbordstofzuigertje aan te schaffen. Hiermee weet je zeker dat er geen vuil achterblijft tussen je toetsen. Ga voorzichtig met het stofzuigertje over de toetsen. Een gewone stofzuiger is hiervoor niet geschikt. Deze zuigt te krachtig, waardoor je toetsenbord beschadigd raakt.

Doekje

Met een microvezeldoekje kun je vervolgens de toetsen reinigen. Zorg ervoor dat je het doekje niet te nat maakt, want vocht en elektronica gaan niet goed samen. Gebruik ook geen papieren zakdoekjes. Op deze manier blijven er snippers papier achter, en kun je weer opnieuw beginnen. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen voor toetsenborden. Om goed tussen de toetsen te komen kun je ook een beetje desinfectiemiddel op een wattenstaafje doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Tipsenweetjes, Maxvandaag
Beeld | Getty Images

Margriet 13 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week alles over een goed pensioen, interviews met moderne boerinnen, hoe je snel meer energie krijgt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant