Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met déze 6 tips krijg je die vervelende klusjes wel af in de herfstvakantie

woman-cleaning-table-with-disinfectant-spray-close-up-of-hands-in-protective-gloves.jpg

Je kent het wel: je hebt continu in je hoofd dat je nog een aantal klusjes moet doen, maar je vindt er steeds geen tijd voor. Daarnaast heb je er ook niet echt heel veel zin in. Maar de herfstvakantie is het perfecte moment om eens te beginnen aan die rotklusjes, want van uitstel komt afstel. Je hoeft alleen rekening te houden met het weer en wat je buiten je klussen om nog moet doen. Met deze tips krijg je dat lijstje eindelijk afgewerkt.

En nu de herfstvakantie begonnen is, kunnen je partner of je kinderen misschien ook een handje meehelpen. Zij hebben wat te doen en jij bent geholpen, twee vliegen in een klap.

1. Begin met een to-do-lijstje

Het is altijd lekker om dingen weg te kunnen strepen. Som alle klusjes die nog moeten gebeuren op en werk ze stapsgewijs af. Dat zorgt voor minder piekeren en rust in je hoofd.

  • Begin met de meest belangrijke klus, iets dat echt nog moet gebeuren tot het het minst belangrijke klusje.
  • Bekijk wat je voor alle klussen nodig hebt en maak een lijstje wat je allemaal in huis moet halen hiervoor.
  • Pak je agenda en plan alle klussen in op de dag dat het jou het beste uitkomt. Kijk ook naar het weer, want voor het snoeien van bomen moet het wel droog zijn.
  • Wat je gaandeweg in de week niet afkrijgt, plan je in op een andere datum, zodat het vaststaat en je het niet meer kunt uitstellen.

2. Heb je alles in huis?

Wanneer je nog net even dat muurtje wilt verven zorg dan wel dat je genoeg verf in huis hebt. Of wanneer je de ramen eindelijk eens wilt lappen, zorg ervoor dat je het juiste schoonmaakmiddel in huis hebt. Het werkt niet mee als je wil beginnen met de klus en je hebt niet de juiste materialen in huis. Maar als je aan het begin van de week een goede planning hebt gemaakt, dan heb je als het goed is alles in huis. En mocht je echt iets over het hoofd hebben gezien zoals een ladder, dan kun je vast wel even bij de buren aankloppen.

Lees ook: De 10 beste (tijdbesparende) schoonmaaktips voor gestreste mensen

3. Opgeruimd beginnen

Zorg ervoor dat de ruimte waar je de klusjes moet doen voordat je begint opgeruimd is. Dat zorgt voor overzicht en een leeg hoofd. En zo kun je natuurlijk alles goed terugvinden. Niets irritanter dan dat je schroefjes tijdens je klusje kwijtraakt, omdat het zo’n troep is in die ruimte.

4. Genoeg tijd inplannen

Zorg dat je genoeg tijd hebt ingepland voor je klusjes, want sommige dingen duren altijd langer dan je van tevoren in gedachte had. En het werkt niet mee als je alles moet gaan doorschuiven. Dan ga je er tegenop zien en misschien gooi je dan de handdoek in de ring. Benut je tijd goed, dus als je even ongestoord wil doorwerken, dan kunnen de kinderen misschien wel even wat buitenshuis gaan doen of je regelt een oppas die iets leuks met ze kan doen.

Lees ook: Déze 7 dingen moet je eigenlijk elke dag schoonmaken

5. Focus op je taken

Zet een lekker muziekje op en ga beginnen. Wanneer je continu afgeleid bent, dan gaat alles veel langer duren en klopt uiteindelijk je planning niet meer. Neem wel op gezette tijden een pauze en plan die gewoon in. Zo werk je naar iets toe. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je het leuker begint te vinden als je verschil gaat zien. Zorg wel dat je geen televisie aan hebt staan, want voor je het weet ga je dan iets volgen en heb je geen zin meer.

6. Jezelf belonen

Last but not least moet je jezelf natuurlijk wel belonen als je klusje afgerond is. Dat maakt het leuk. Denk aan een goeie film op Netflix, een chocolade toetje bij het eten, of ga lekker in bad. Niets fijner om daar de dag mee te eindigen. En het geeft je natuurlijk helemaal een voldaan gevoel.

Na deze week is schoonmaken voor jou vast een peuleschil. Good for you, want over deze 7 dingen mag ook wel een doekje gehaald worden.

Bron | Famme.nl
Beeld I Getty Images

Ook interessant