Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

5 tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen

5-tips-voor-schoonmaken-tijdens-het-griepseizoen.jpg

De herfst is officieel begonnen en dat betekent ook dat het griepseizoen zijn intrede maakt. De griep helemaal buiten de deur houden is lastig, maar een goede schoonmaakronde door je huis kan ervoor zorgen dat het griepvirus zich niet makkelijk verspreidt.

Wij geven je 5 tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen:

1. Desinfecteren

We beginnen met desinfecteren. Ga verschillende oppervlakken langs met een goed desinfectiemiddel en geef wat extra aandacht aan de slaapkamer en de badkamer. Belangrijke oppervlakten om te desinfecteren zijn: tafelbladen, bureaus, spoelbakken, het aanrechtblad en het toilet.

2. Vergeten oppervlakken

Toch zijn er ook een aantal oppervlakken die nog weleens vergeten worden. Denk bijvoorbeeld aan toetsenborden van je computer of laptop, het beeldscherm van je telefoon, lichtschakelaars, deurknoppen en de afstandsbediening. Het is verstandig om ook daar eens een doekje overheen te halen. Vergeet niet om af en toe een schone doek te pakken, zodat bacteriën zich niet alsnog verspreiden.

3. Wees stof de baas

Stof in huis is natuurlijk vervelend, maar helemaal voor de persoon die ziek is. Pak daarom een doek en neem daarmee het hoofdbord van het bed af. Sla ook zeker de nachtkastjes niet over. Haal de stofzuiger goed door de kamer en zet het raam (tijdelijk) open, zodat de kamer zich vult met frisse lucht. 

4. Besteed extra aandacht aan het beddengoed

Het is belangrijk om het beddengoed regelmatig te wassen. Al helemaal als je te maken hebt met het beddengoed van de zieke persoon. Een tip: wanneer je het beddengoed van degene met griep gaat wassen, zorg er dan voor dat je het zo min mogelijk aanraakt. In plaats van het vast te houden in je armen, verplaats je het in een wasmand naar de wasmachine. Was daarna ook nog even goed je handen. Zo zorg je ervoor dat ziektemakers zich zo min mogelijk over jou kunnen verspreiden.

Lees ook:
Híerdoor moet je de wasmachine één keer per maand op 90 graden laten draaien

5. Geef je schoonmaakspullen een schoonmaakbeurt

Nu de grote schoonmaak voorbij is, is het belangrijk om ook je schoonmaakspullen een goede schoonmaakbeurt te geven. Denk bijvoorbeeld aan de mond van je stofzuiger en je emmers. Daarnaast is het belangrijk om je dweilen en schoonmaakdoekjes goed uit te wassen op 60 graden. Zo voorkom je dat ze een bron van bacteriën worden.

Nog een paar handige tips om verspreiding van het griepvirus te voorkomen:

  • Deel geen handdoeken met de zieke persoon.
  • Zet de tandenborstel van de zieke persoon apart van de tandenborstels van de rest van de bewoners. 
  • Was je handen regelmatig.

Bron | Today.com, Flaironline.nl
Beeld | Getty Images

Margriet 43 ligt nu in de winkels! Met deze week een groot en openhartig interview met de Haarlemse schrijver Arthur Japin, de leukste herfstjassen voor dit najaar, leren omgaan met eenzaamheid, verhalen over hoe het is als je kind zélf een kind krijgt en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant