Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Handig: met deze 8 tips haal je meer uit je diepvries

handig-met-deze-8-tips-haal-je-meer-uit-je-diepvries.jpg

In iedere keuken is er wel één te vinden: een diepvries. Niet alleen handig om je eten in te bewaren. Wanneer je geen tijd hebt gehad om boodschappen te doen, ligt er altijd nog wel een maaltijd in de vriezer. Wist je dat je op termijn ook tijd en geld kunt besparen met een diepvries?

Met deze acht tips haal je meer uit je diepvries.

1. Voorgesneden groenten

Door ons drukke dagelijks leven hebben we soms maar weinig tijd om te koken. We willen dan ook zo snel mogelijk kunnen genieten van een lekkere maaltijd. Wanneer je de groente vooraf al snijdt en invriest, bespaar je een hoop tijd. Vergeet niet om de groenten even kort te blancheren (koken), zo behouden ze hun smaak, geur, kleur en voedingstoffen.

2. Verse kruiden

Ook verse kruiden kun je prima invriezen. Ze blijven een paar maanden goed in de vriezer. Zo werkt het: blancheer de verse kruiden twintig tot dertig seconden in kokend water. Gooi ze daarna direct in ijskoud water. Je kruiden zijn nu intens van smaak en zullen hun kleur en smaak vasthouden bij temperaturen onder nul.

3. Bouillon

Wanneer je een bouillon maakt is de kans groot dat je meer maakt dan je op dat moment nodig hebt. Verdeel het daarom in handige porties en vries het in. Zo heb je gelijk wat bij de hand als je een soep, saus of stofpoot maakt.

4. Fruit

Smoothies zelf maken is op dit moment ontzettend populair. Ook hier valt tijd te winnen. Je kunt namelijk van te voren het fruit al invriezen. Zo werkt het: snij het fruit in blokjes. Leg het vervolgens vier uur op een bakplaat in de vriezer. Dep het daarna goed droog om vriesbrand te voorkomen. Verdeel het fruit in porties en bewaar het in een diepvries zak in de vriezer.

Lees ook: Vriezer ontdooien? Zó klaar je deze klus het snelst

5. Granen

Het koken van granen neemt al snel twintig minuten in beslag. Kook daarom op een vrije middag of avond grote hoeveelheden granen (pasta, rijst, quinoa) en vries deze in. Dit scheelt bij het bereiden van het avondeten een hele hoop tijd.

6. Kliekjes

Wie wat bewaart heeft nog eens wat, zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor het invriezen van maaltijden. Heb je na het avondeten nog wat over? Vries het dan in. Ook kun je ervoor kiezen om grotere of meerdere porties in een keer te koken, en dit dan in te vriezen. Zo heb je op drukke dagen snel een maaltijd op tafel staan.

7. Koekjesdeeg

Wat velen niet weten is dat je deeg ook prima kunt invriezen. Maak de volgende keer, als je ze gaat bakken, wat extra deeg. Steek je koekjes alvast uit, en bewaar ze in de vriezer. Zo hoef je het alleen nog maar af te bakken en geniet je in een mum van tijd van een versgebakken koekje.

8. Wijnblokjes

Witte wijn is tegenwoordig niet meer weg te denken uit veel recepten. Vaak heb je maar een scheutje nodig. Maar wat doe je dan met de wijn die je over hebt? Je kunt witte wijn invriezen door het in een ijsblokjesvorm te gieten en dan in te vriezen. Dit geldt ook voor tomatenpuree en vruchtensap. Op deze manier kun je het langer bewaren, dan in de koelkast.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Libelle.be
Beeld | Getty Images  

Ook interessant