Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

6x hoe een tijdschakelaar je dag een stuk makkelijker kan maken

zo-maak-je-je-dag-makkelijker-door-een-tijdschakelaar.jpg

We kijken tegenwoordig niet meer zo op van verschillende technologische hoogstandjes. Met één druk op de knop kun je tegenwoordig je lampen aan- en uitzetten en van kleur veranderen. Maar het kan altijd nóg makkelijker. Zo kun je op veel apparaten een ingebouwde klok instellen: deze tijdschakelaar maakt je dag gemakkelijker.

Waar kun je de tijdschakelaar het best voor gebruiken? Wij sommen het voor je op:

1. Wakker worden

Met name in de winter is het niet altijd gemakkelijk om je bed uit te komen. Je tijdschakelaar kun je hier handig voor inzetten. Plaats een schakelklok tussen je bedlampje en het stopcontact en stel hem in op de tijd dat je op wilt staan. Als het licht wordt in je slaapkamer, kun je gemakkelijker je bed uitkomen en je dag beginnen.

2. Ontbijten

Houd je ervan om ’s ochtends uitgebreid te ontbijten maar kom je altijd tijd tekort? Je kunt de bereiding een stuk sneller laten gaan door een schakelklok op je waterkoker of koffiezetapparaat te zetten. Je stelt de tijd in hoe laat de apparaten aan moeten staan en terwijl je naar beneden loopt, staat je koffie of thee al bijna klaar. Eet je graag geroosterd brood in de ochtend? Je kunt gemakkelijk een tijdschakelaar voor de broodrooster gebruiken. Vergeet niet de eindtijd in te stellen zodat de apparaten ook weer uitgaan zodra je de deur uit loopt.

Lees ook
Dít is volgens onderzoek het beste tijdstip om je ontbijt te eten

3. Telefoon of tablet opladen

’s Nachts laden veel mensen hun telefoon of tablet op zodat ze de volgende dag kunnen beginnen met een volle baterij. Maar eigenlijk is het helemaal niet goed voor de accu van de apparaten om ze de hele nacht aan de oplader te leggen. Daarnaast verbruik je ongemerkt een hele lange tijd stroom. Door gebruik te maken van een tijdschakelaar valt de stroom na een paar uurtjes opladen uit.

4. Eerder naar bed gaan

Neem je jezelf iedere week voor om eerder naar bed te gaan? Zet een schakelklok op je televisie en stel een eindtijd in. Op deze manier moet je wel naar bed, want je televisie gaat vanzelf uit.

5. Kinderen langer in bed laten liggen

Niet alleen voor volwassenen biedt een tijdschakelaar uitkomst. Ook voor kleine kinderen is het ideaal. Je kunt een schakelklok instellen op het nachtlampje van je kind zodra hij of zij uit bed mag komen. Is het lampje aan, dan mag je uit bed en zolang het lampje uit is moet je in bed blijven.

6. Veiligheid tijdens je vakantie

Een tijdschakelaar is vooral bekend als een manier om inbrekers tijdens je vakantie te doen laten denken dat er iemand thuis is. Je kunt ze misleiden door iedere avond de lampen aan te laten springen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Lifehacking
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant