Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo maak je je telefoonhoesje echt goed schoon

telefoonhoesje-schoonmaken.jpg

Een telefoonhoesje is natuurlijk hartstikke handig om je mobiel te beschermen tegen vallen, stoten en krassen. En er bestaan zelfs multifunctionele exemplaren waarbij je ook je pasjes kunt opbergen. Toch is niet alleen je mobiel zelf, maar ook het hoesje vaak een bron van bacteriën. Met deze tips maak je in een handomdraai je telefoonhoesje weer schoon.

Zelfs dat geel verkleurde transparante hoesje tover je zo weer om tot nieuw. 

Telefoonhoesje schoonmaken

Net als je mobiel is ook het telefoonhoesje een luilekkerland voor bacteriën en virussen. Zeker wanneer je je telefoon wel eens meeneemt naar het toilet of als je ‘m regelmatig los in je handtas gooit. Als je het telefoonhoesje wel eens hebt verwisseld of los hebt gemaakt zal je zien dat zich achter het hoesje veel stof en viezigheid verzamelt. Vaker schoonmaken dus, dat telefoonhoesje. Probeer je telefoonhoesje één keer per week te desinfecteren met een ontsmettend doekje en ‘m één keer per maand helemaal grondig schoon te maken. Uiteraard wel met de juiste techniek. En dat verschilt per hoes. 

Siliconen telefoonhoesje

Heb je een telefoonhoesje van zacht en buigbaar materiaal? Dan heb je waarschijnlijk een siliconen hoesje. Dit telefoonhoesje maak je het makkelijkste schoon met een natte doek en wat afwasmiddel. Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen, die kunnen het materiaal aantasten. Ga ook niet met kokendheet water aan de slag, want daarvan kan het hoesje krimpen. Je kunt ‘m ook in de wasmachine schoon krijgen. Was het hoesje gewoon mee met je kleding. Let wel op dat je maximaal op dertig graden wast, anders kan het hoesje vervormen of beschadigen.  

Telefoonhoesje van hard materiaal

Heb je een telefoonhoesje van hard materiaal? Dan kun je deze het beste met een licht vochtig doekje poetsen. Maak hiervoor gebruik van een oude tandenborstel, om wat gerichter te kunnen schrobben. Maak de binnenste randen goed schoon en bij hardnekkig vuil kun je ook een satéprikker gebruiken. Zorg daarna dat het telefoonhoesje weer goed droog is, voor je ‘m weer om je mobiel heen doet. 

Lees ook: Zó (vaak) zou je je oortjes eigenlijk moeten schoonmaken

Portemonnee telefoonhoesje

Heb je zo’n handig hoesje waar je pasjes in zitten? Deze moet je al helemaal regelmatig schoonmaken, want ook je pasjes zijn een bron van bacteriën en virussen. Meestal zijn dit soort hoesjes gemaakt van leer. Maak het telefoonhoesje daarom niet alleen schoon met een vochtige doek, maar gebruik daarna nog wat schoenpoets om ‘m weer op te frissen. 

Houten telefoonhoesje 

Heb je een telefoonhoesje van hout? Dan heb je het makkelijker. Dit materiaal trekt namelijk iets minder snel viezigheid aan. Ook een houten hoesje maak je schoon met een vochtig doekje en wat mild afwasmiddel. Als het hoesje daarnaast een beetje dof wordt, kun je ‘m weer opknappen met wat houtverzorgingsproducten. 

Geel verkleurd transparant hoesje 

Heb je een transparant telefoonhoesje? Dan is de kans groot dat ‘ie na een tijdje begint te verkleuren en een beetje gelig wordt. Gelukkig valt dit nog te redden. Namelijk met wat tandpasta, water en maiszetmeel. Mix dit tot een papje en borstel het mengsel vervolgens met een oude tandenborstel op het hoesje, tot deze weer helemaal als nieuw oogt. Spoel ‘m nog even af en je bent klaar. Je kunt het verkleurde hoesje ook in een badje van baking soda en cola leggen. Ga er vervolgens nog even overheen met je tandenborstel en ook het telefoonhoesje is weer de oude. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Fonu, Ze.nl, Wikihow
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant