Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Is je mobiele telefoon oververhit? Dít kun je doen

b2drwcy63rge_selected_wide_1200.jpg

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je mobiele telefoon die oververhit raakt. Vaak gebeurt het als je telefoon langere tijd in de zon heeft gelegen of wanneer je veel apps hebt openstaan. De kans is groot dat je op dat moment een melding krijgt met daarin een waarschuwing dat de temperatuur van je telefoon te hoog oploopt.

We vertellen je wat je het beste kunt doen als je telefoon oververhit is geraakt.

Mobiele telefoon oververhit

Met je smartphone kun je in principe alles: e-mailen, foto’s maken, navigeren, bellen, sms’en en series kijken. Terwijl computers en laptops zijn voorzien van een ventilator die de warmte afvoert, hebben smartphones dit niet. Boven een temperatuur van 35 graden kan je mobiele telefoon oververhit raken. Op zo’n moment kun je je toestel vaak niet gebruiken, omdat er een melding verschijnt dat je telefoon te warm is en verkoeling nodig heeft.

Lees ook
Vergeet rijst: dít kun je het best doen als je telefoon in het water is gevallen

Verkoelende tips

Om je oververhitte toestel snel weer op temperatuur te krijgen en oververhitting te voorkomen, delen we de volgende tips:

Tip 1: Apps sluiten
Zodra je merkt dat je mobiele telefoon warmer wordt, sluit dan direct apps waarbij veel afbeeldingen en video’s geladen moeten worden. Apps als Facebook, Instagram, Facebook, YouTube, Spotify en GPS slurpen energie.

Tip 2: Vliegtuigmodus
Als je merkt dat je telefoon nog steeds heet aanvoelt na het sluiten van zware apps, kun je je telefoon op vliegtuigmodus zetten zodat er geen verbinding meer ontstaat met het netwerk. Je telefoon koelt dan sneller af.

Tip 3: Leg je telefoon niet aan de oplader
Bij warme temperaturen is het niet verstandig om je telefoon op te laden op een warme plek. Dit komt omdat tijdens het opladen van je telefoon de accu warm wordt. Merk je dat je telefoon tijdens het opladen altijd warm wordt? Verwijder dan altijd het hoesje als je telefoon aan de lader ligt.

Tip 4: Koele plek
Leg je telefoon nooit in de volle zon. Als er geen schaduw is, leg je telefoon dan onder een handdoek of in je tas om te voorkomen dat ‘ie te heet wordt. Als dit toch is gebeurt, kun je het beste je hoesje van je telefoon afhalen. Hierdoor kan de telefoon beter zijn warmte kwijt. Leg je telefoon nooit in de koelkast, want dit grote temperatuurverschil kan er voor zorgen dat er condensatie ontstaat in je telefoon waardoor deze onbruikbaar wordt.

Tip 5: Zet je telefoon helemaal uit
Als bovenstaande tips niet helpen en je telefoon is nog steeds oververhit, dan kun je het beste je telefoon helemaal uitschakelen. Hierdoor voert je telefoon niets meer uit en koelt hij het snelst af.

Bron | Unitedconsumers.com
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant